2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Elmarad a rioi karnevál

Elmarad idén a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál az új koronavírus okozta világjárvány miatt - jelentette be csütörtökön Eduardo Paes polgármester.
2021. január 22. péntek 10:01 - HírExtra

"Sosem titkoltam, milyen szenvedélyesen szeretem a karnevált, és tisztán látom, mekkora gazdasági hatása van városunkra. Mindazonáltal értelmetlennek tűnik beleélni magunkat, hogy a körülmények olyanok lesznek júliusban, hogy megtarthassuk a karnevált" - írta a Twitteren.
    
Eredetileg február 13-16. között rendezték volna a hagyományos télűző vigasságot, ám a világjárvány miatt az év közepére halasztották.
    
"A karnevál óriási előkészületekkel jár a közintézmények és a szambához kötődő cégek és iskolák részéről. Pillanatnyilag ez lehetetlen" - írta Paes.
    
A polgármester azonban hozzátette, hogy ha a tömeges védőoltások működnek, "2022-ben ünnepelni fogjuk az életet és kultúránkat azzal az intenzitással, ahogy megérdemeljük".
    
A Rio de Janeiró-i karnevált tekintik a világ legnagyobb szabadtéri partijának, amely minden évben brazil és külföldi turisták millióit csalja a városba. Fő attrakciója a szambaiskolák hagyományos parádéja a Sambodromban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását