2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kómában a gazdaság

A magyar kormány elvesztette minden jogalapját, hogy elődjeire mutogasson: most már minden gazdasági mélypont az ő nevükhöz köthető – mondta Burány Sándor, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján.
2021. január 20. szerda 11:18 - HírExtra

A magyar kormány saját adatai szerint több mint 3600 milliárd forintot költött el eddig gazdaságvédelem címén. Burány Sándor szerint elég belemenni a részletekbe és azonnal kiderül, hogy ennek az összegnek 10 százaléka az, mely valódi munkahelyvédelmet biztosít, de hozzátette, „ha nagyon megengedőek vagyunk és minden olyan tételt beleveszünk, melynek esetleges hatása lehet a gazdaságvédelem, akkor is maximum 25 százalék került jó helyre.”

Konkrétumok „válságkezelés” címén:

- Vadászati kiállításra 2 milliárd forint

- Minisztáériumi igazgatási feladatokra 3,6 milliárd

- Budapest - Belgrád vasútvonalra 82 mrd

- A Nemzeti Ménesbirtoknak 8,5 mrd.

Burány szerint jól jelzi a kormány morális züllöttségét, hogy közel 18 milliárdot kapott ebből az alapból Mészáros Lőrinc szállodalánca, aki miután felvette a pénzt kirúgott 850 alkalmazottat. A politikus szerint a lélegeztetőgépek vásárlásásnál is a kormányközeli körök gazdagodási volt a fő cél.

Eközben a KSH adatai szerint a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, ha Magyarország egészét nézzük a létszám 70-80 ezer fővel csökkent a tavalyi év hasonló időszakához képest. 

„Most már látszik a számokból, hogy ezt a hatalmas összeget többségében a saját céljaikra fordították, miközben a munkahelyvédelmét nem tudták megoldani, ezért ma a gazdaság kómában van. Az államkassza üres, az államadósság történelmi csúcsra ért.”

Burány rámutatott, Orbán Viktorék elveszették jogalapjukat, hogy elődjeikre mutogassanak, mert most már minden gazdasági mélypont az ő nevükhöz kötődik.

Hozzátette: 3600 milliárd forintból be lehetett volna vezetni az alapjövedelmet, ami ténylegesen az állampolgárokhoz jutott volna, ezzel valódi védelmet nyújtva a válságban.  

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását