2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

170 millió közpénz a CÖF-nek?

Mire adott az állami vállalat egy Fidesz-közeli alapítványnak 170 milliót? Hogy kiderüljön, az Átlátszó adatokért perli a céget.
2020. november 5. csütörtök 12:34 - HírExtra

A Szerencsejáték Rt. leánycége két részletben összesen 170 millió forintot adott a kormánybarát CÖF mögött álló alapítványnak. Közadatigénylésben kérte ki az átlátszó.hu internetes portál a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.től az adományokhoz tartozó iratokat, de a szerződésekből kitakarták, hogy mire kapta a pénzt a CÖF, a szervezet beszámolóit pedig egyáltalán nem adták ki, ezért a bírósághoz fordulnak.

A Fidesz-kormányt Békemenetekkel, nyilatkozatokkal és minden egyéb elképzelhető módon támogató Civil Összefogás Fórum (CÖF) mögött egy alapítvány áll, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) - írja az Átlátszó.

Szeptemberben számoltak be arról, hogy az állami tulajdonú lottóvállalat, a Szerencsejáték Zrt. támogatásokat osztó leánycége, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. júniusban 100 millió forintos szponzorálási szerződést kötött a CÖKÁ-val. Vagyis leegyszerűsítve ennyi pénzt adott a kormány kedvenc civil szervezetének.

Ráadásul ez már nem az első alkalom, ugyanis 2018 végén a Szerencsejáték-cég 70 millió forintos támogatási szerződést kötött a CÖF-ös alapítvánnyal.

A Fidesz-barát szervezet honlapja és hírlevelei alapján a pénzért cserében a rendezvényeiken és üzeneteikben elhelyezik a Szerencsejáték Zrt. logóját, hogy népszerűsítsék az állami lottóvállalatot.

Mivel a 70 milliós támogatásra korábban hiába kérdeztek rá, a 100 milliós összeg kiderülése után egy újabb közadatigénylésben kérték ki a támogatásokat kiosztó Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-től az összes iratot:

  • a CÖKÁ-val kötött minden szerződést
  • a szerződésekhez kapcsolódó támogatási kérelmeket, és a támogatások odaítéléséről szóló döntéseket
  • a CÖF beszámolóit és teljesítési igazolásait a pénz felhasználásáról

A Szerencsejáték Zrt. leánycége válaszul elküldte a 70 milliós és a 100 milliós támogatási szerződést, de üzleti titokra hivatkozva kitakarta belőlük, hogy mire kapta a pénzt a CÖF alapítványa. Ezért az Átlátszó most bírósághoz fordul.

Forrás: atlatszo.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását