2022. augusztus 12. - Klára

Korrupciót tárt fel a DK?

A Demokratikus Koalíció választ vár az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM) arra, hogy azért változtatták-e meg az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) pályázatán a támogatott kutatások listáját, hogy a tárca egyik államtitkára nyerhessen.
2020. szeptember 16. szerda 14:20 - HírExtra

A DK frakcióvezető-helyettese szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta, korábban soha nem fordult elő, hogy ezekről a pályázatokról nem a tudósok döntöttek, hanem a politika. Arató Gergely hozzátette, a minisztérium által győztesként kihirdetett pályázók egyikét ugyanúgy Boros Anitának hívják, mint a tárca építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkárát.
    
A képviselő hangsúlyozta, miután nem tudják, hogy csak véletlen névazonosságról van-e szó, csak kérdéseket fogalmaznak meg. Amennyiben ez nem névazonosság és nem véletlen, akkor a minisztériumnak nyilvánosságra kell hoznia a teljes pályázatot, annak szakmai elbírálásával együtt - jelentette ki a politikus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását