2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Stresszoldó tippek

Ha nagy nyomás van rajtad, legyen az egy közelgő esemény vagy bizonyos teendők miatt, nehéz lehet megnyugodni. Ilyenkor a megfelelő stresszoldás a megoldás.
2020. szeptember 8. kedd 07:54 - HírExtra

A jóga vagy meditáció kiváló módja lehet a stressz kezelésnek, de ha a dolgok közepében vagyunk, akkor nem éppen a legpraktikusabb dolog!

A stresszoldás lényege az, hogy gyors technikákat használunk, melyeket azonnal meg is csinálhatunk. Próbáld ki ezeket a stresszoldó tippeket, hogy ismét kiegyensúlyozott legyél. Egyik sem fog sok időt elvenni tőled.

- Mély levegő: Ha szaporán kapkodod a levegőt, tedd a kezed a mellkasodra és nézd, ahogy fel- és leemelkedik. Figyelj arra, hogy lassan és rendszeresen mozogjon a kezed. A stresszoldáshoz még kiváló a légzés számolás, vagy egy lufi fel- és lefújása.

- Masszázs: Mi sem jobb egy teljes masszázsnál, de ha gyorsan kell valami, akkor csukd be a szemed és lassan masszírozd a szemöldöködet a hüvelykujjaid segítségével. Az ujjaiddal gyúrd meg a válladat és nyakadat – ez kiváló a sok ülés utáni feszültség feloldásához.

- Rajzolás: Légy kreatív pár percig és rajzolj valamit egy papírra. Ha kicsit több időd van, akkor tanulj meg rajzolni vagy festeni, mivel ezek kiváló stresszoldók.

- Rózsa illat: Ez főleg akkor működik, ha érzékeny vagy az illatokra, de mindenki megnyugszik attól, ha frissen vágott gyepet vagy éppen egy frissen sütött süteményt érzünk. A kedvenc parfüm vagy virág sokat segít a stresszoldásban.

- Beszélgetés: Jó módja a stresszoldásnak az, ha megkérdezünk valakit, milyen napja volt és meghallgatjuk a válaszát. Addig is nem figyelsz a saját problémáidra, a szociális interakció miatt pedig kevésbé érzed magad egyedül – ez pedig fontos a stresszoldáshoz. Persze még jobb az, ha valaki a te problémáidat hallgatja meg!

- Gyógynövények: Kipróbálhatod akár a gyógynövényeket, organikus termékeket vagy a cbd-t: olvass többet a cbd-ről. Így még jobban fogsz aludni és nyugodtabb leszel.

- Szabadítsd ki a tigrist: A tai chi gyakorlathoz nyújtsd ki a kezeidet amilyen szélesre csak tudod, majd a mellkasod előtt hozd őket össze, hogy a tenyerek összeérjenek. Fogadd el a jót és a rosszat, majd nyújtsd ki ismét a kezed. Ha nem a stressz irányít téged, akkor semmi sem állíthat meg!

- Egy bögre tea: A stresszoldás egyik legjobb fajtája az, ha iszunk egy kis teát. Figyelj a teára és lélegezd be a meleg gőzt a bögréből.

- Ölelés: Az ölelés után mindenki sokkal nyugodtabb, ha érzelmekkel teli helyzetekkel küzdünk, ezért egy ölelés sokat segíthet.

- Nézegetés: Lehet, hogy időfecsérlésnek tűnik, de az aranyos állatkás képeket nézni jó ötlet, hiszen jobb kedvünk lesz tőlük. Addig is nem figyelsz a problémára, így koncentráltabban tudsz fókuszálni feladataidra.

- Mosoly: A mosolytól jobb kedved lesz, oldja a stresszt és más napját is bearanyozza!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását