Stresszoldó tippek

Ha nagy nyomás van rajtad, legyen az egy közelgő esemény vagy bizonyos teendők miatt, nehéz lehet megnyugodni. Ilyenkor a megfelelő stresszoldás a megoldás.

A jóga vagy meditáció kiváló módja lehet a stressz kezelésnek, de ha a dolgok közepében vagyunk, akkor nem éppen a legpraktikusabb dolog!

A stresszoldás lényege az, hogy gyors technikákat használunk, melyeket azonnal meg is csinálhatunk. Próbáld ki ezeket a stresszoldó tippeket, hogy ismét kiegyensúlyozott legyél. Egyik sem fog sok időt elvenni tőled.

- Mély levegő: Ha szaporán kapkodod a levegőt, tedd a kezed a mellkasodra és nézd, ahogy fel- és leemelkedik. Figyelj arra, hogy lassan és rendszeresen mozogjon a kezed. A stresszoldáshoz még kiváló a légzés számolás, vagy egy lufi fel- és lefújása.

- Masszázs: Mi sem jobb egy teljes masszázsnál, de ha gyorsan kell valami, akkor csukd be a szemed és lassan masszírozd a szemöldöködet a hüvelykujjaid segítségével. Az ujjaiddal gyúrd meg a válladat és nyakadat – ez kiváló a sok ülés utáni feszültség feloldásához.

- Rajzolás: Légy kreatív pár percig és rajzolj valamit egy papírra. Ha kicsit több időd van, akkor tanulj meg rajzolni vagy festeni, mivel ezek kiváló stresszoldók.

- Rózsa illat: Ez főleg akkor működik, ha érzékeny vagy az illatokra, de mindenki megnyugszik attól, ha frissen vágott gyepet vagy éppen egy frissen sütött süteményt érzünk. A kedvenc parfüm vagy virág sokat segít a stresszoldásban.

- Beszélgetés: Jó módja a stresszoldásnak az, ha megkérdezünk valakit, milyen napja volt és meghallgatjuk a válaszát. Addig is nem figyelsz a saját problémáidra, a szociális interakció miatt pedig kevésbé érzed magad egyedül – ez pedig fontos a stresszoldáshoz. Persze még jobb az, ha valaki a te problémáidat hallgatja meg!

- Gyógynövények: Kipróbálhatod akár a gyógynövényeket, organikus termékeket vagy a cbd-t: olvass többet a cbd-ről. Így még jobban fogsz aludni és nyugodtabb leszel.

- Szabadítsd ki a tigrist: A tai chi gyakorlathoz nyújtsd ki a kezeidet amilyen szélesre csak tudod, majd a mellkasod előtt hozd őket össze, hogy a tenyerek összeérjenek. Fogadd el a jót és a rosszat, majd nyújtsd ki ismét a kezed. Ha nem a stressz irányít téged, akkor semmi sem állíthat meg!

- Egy bögre tea: A stresszoldás egyik legjobb fajtája az, ha iszunk egy kis teát. Figyelj a teára és lélegezd be a meleg gőzt a bögréből.

- Ölelés: Az ölelés után mindenki sokkal nyugodtabb, ha érzelmekkel teli helyzetekkel küzdünk, ezért egy ölelés sokat segíthet.

- Nézegetés: Lehet, hogy időfecsérlésnek tűnik, de az aranyos állatkás képeket nézni jó ötlet, hiszen jobb kedvünk lesz tőlük. Addig is nem figyelsz a problémára, így koncentráltabban tudsz fókuszálni feladataidra.

- Mosoly: A mosolytól jobb kedved lesz, oldja a stresszt és más napját is bearanyozza!