2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Sterilizáló gépek: mire használhatjuk a háztartásban?

A sterilizáló gépek eredetileg orvosi eszközök. Ahogyan azonban egyre többet tudunk a fertőzések és betegségek terjedéséről, egyre több szakmának jelentenek hatékony segítséget. Napjainkban már kozmetikusok, fodrászok, műkörmösök is használják ezeket a készülékeket. Szerencsére ennek köszönhetően ma már a háztartások számára is elérhető áron kaphatóak. De vajon miért lenne fontos minden háztartásban ilyen gépet használni?
2020. április 12. vasárnap 20:58 - HírExtra

Miért van szükség sterilizáló gépre?

A kozmetikai eszközök és bármilyen olyan fém, műanyag felszerelés, amely a testünkkel érintkezik, időről időre fertőtlenítést igényel. A közös fésűvel, körömollóval, szemöldökcsipesszel könnyen terjednek a baktériumok, vírusok, élősködők. Ahhoz, hogy a kellemetlen tüneteket megállítsunk, nem csak ezeknek a tárgyaknak, hanem számos más eszköz gondos tisztítására szükség van. 

Hogy ez az üzletekben miért fontos, felesleges magyarázni. Arról viszont sokan megfeledkeznek, hogy a fertőtlenítésnek a háztartási eszközök esetében is jelentős szerepe van. Sok háziasszony időről időre kifőzi, ecettel, hypoval megtisztítja a különböző, személyes használati tárgyakat. Ezek a módszerek azonban nem mindig jelentenek megbízható megoldást.

A házi sterilizálás egyik nagy problémája, hogy nehézkes. A megtisztítandó tárgyakat sokszor nem tudjuk eléggé felmelegíteni otthoni körülmények között. A háztartásban is alkalmazható fertőtlenítő eljárások közül sok nem fér hozzá eléggé az eszköz minden részéhez, esetleg pont nem elég kíméletes ahhoz, hogy az adott tárgyon alkalmazni tudjuk.

Mit nyerünk a sterilizáló géppel?

A NetKlikk WebShopnál kapható sterilizáló gép hatalmas segítség az otthonunkban. Ezek a berendezések forró levegő keringetésével dolgoznak. 360 fokban tudják megtisztítani az eszközt anélkül, hogy vegyszereket kellene használni, vagy hosszú ideig forralni kéne az adott felszerelést. 

A legtöbb sterilizáló gép időzíthető, vagyis ha kell, sokáig, viszonylag alacsonyabb hőfokon, ha az anyag azt igényli, akkor rövidebb ideig, eltérő hőfokon végezhetjük a csíramentesítés. A levegő hőmérsékletének szabályozása miatt nem csak fém, de akár fa, műanyag és porcelán eszközöket is sterilizálhatunk, ha ezek használati utasítása megengedi.

Mit kell fertőtleníteni?

A fém kozmetikai eszközöket (mint például a körömvágó olló, szemöldökcsipesz, szempilla-göndörítő vagy sarokreszelő) akár minden használat után érdemes sterilizálni. Ezekkel a tárgyakkal óhatatlanul mikrosérüléseket okozunk magunknak. Még ha mindenkinek sajátja is van ezekből, nagyon fontos, hogy ne engedjük elszaporodni rajtuk a kórokozókat.

Gondos fertőtlenítéssel rengeteg betegség megelőzhető. Egy sterilizáló gép mindössze néhány tízezer forintos befektetés. Ennyiért cserébe azonban a gyógyszerek, az idegeskedés és az egészségromlás árát is megspóroljuk magunknak.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását