2020. február 19. - Zsuzsanna

Retinol, a csodálatos hatóanyag

A retinol egy sejtszinten ható bőrfeszesítő vitamin, mégpedig az A-vitamin. Antioxidáns és kollagénserkentő hatása révén nagy segítségére van a szervezetnek a bőröregedés elleni kemény harcban.
2019. augusztus 17. szombat 08:30 - HírExtra
 


A retinol a retinoidok, vagyis a zsírban oldódó A-vitamin egyik formája. Képes szabályozni a bőrsejtek működését, meg is újítja azokat, ezáltal azok ellenállóbbak lesznek a káros környezeti hatásokkal szemben. Sokoldalú hatását sejtszinten fejti ki, a bőr fibroblaszt sejtjeiben elősegíti a kollagén termelését. Emellett lelassítja a fehérje lebomlását, így képes arra, hogy több szintű védelmet biztosítson. Ez a funkciója az antioxidáns hatásának köszönhető.

Alkalmazási területei

Az A-vitamin elengedhetetlen a szem egészségéhez, a jó látáshoz. De hozzájárul a körmök és a haj szépségéhez is. Emellett a bőrrel is csodát tesz, segíti a pattanásos bőr, a napfény okozta károk és a pigmentfoltok eltüntetését.

Anti-aging arckrémek gyakori összetevője, mert a retinol képes a ráncok szélességének, hosszának és természetesen mélységének csökkentésére is.

Mikortól alkalmazható a retinol?

Idővel csökken a szervezetben a fehérje szintje, ami a bőr feszességéért és rugalmasságáért felelős. Az idő múlásával a bőrsejtek regenerálódó képessége is lecsökken. Bár a fiatal bőr kevesebb támogatással tudja elkerülni a ráncokat, azonban sejtjei sokkal jobban és hatékonyabban is tudják hasznosítani a retinol által kifejtett segítséget. Így már akár 30 éves kor környékén is érdemes retinolt tartalmazó krémeket alkalmazni. Lassítja a ráncok megjelenésének folyamatát, és egyben enyhíteni is képes a környezet által okozott károkat. Ezért is alkalmazza a Helia-D a retinolt a legtöbb termékében.

Kis mennyiségben rendkívül pozitív hatást fejt ki az A-vitamin, de mivel nagyon aktív hatóanyag, így nagyobb mennyiségben irritációval vagy egyéb kellemetlen mellékhatással járhat. A Helia-D termékek azonban éppen a kellő mennyiségben tartalmazzák a retinolt, így otthoni használatuk maximálisan biztonságos.

Egyéb, lifting hatású hatóanyagokkal kombinálva hatékonyan serkenti a megereszkedett bőr kollagéntermelését. Erre egy kiváló példa a Helia-D Professional termékek közül a Helia-D Professional C-vitaminos Lifting arckrém, amely a C-vitamin mellett tartalmaz még EPS Seefill nevű, tengeri planktonból készült összetevőt is.

A retinolos készítmények alkalmazhatóak éjszaka és nappal is egyaránt, mindkét napszakban ugyanolyan a hatékonyságuk.

Emellet azonban nappal fontos a bőrtípusnak megfelelő napvédelem is, mert a káros UV-sugárzás erősen öregíti a bőrt. Napvédelem nélkül csökken a ránctalanító krém hatása is. Ennek kivédésére tökéletes a Helia-D Age Control Complex Nappali Ránctalanító arckrém, amely 15 faktoros UV-szűrőt is tartalmaz.

Hagyja, hogy a retinol felfrissítse és üdévé varázsolja arcbőrét!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ha Önön múlna, melyik tudományágat támogatná, globális szinten?
Űrkutatás mindenekfelett!
A tengerek mélyének kutatása, igazán megérne pár milliárd dollár pluszt
Az emberi agy kutatását tartom fontosnak és ezt is támogatnám
A múlt, számos titkot rejt: több, jobban felszerelt régészeti csapatra és feltárásra lenne szükség
Nem foglalkoztat a tudomány
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását