2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Megint lesznek Wagner-napok

Jövőre j immár 15. alkalommal rendezik meg a Wagner-napokat Budapesten, a Müpa fesztiválját Wagner utolsó zenedrámája, A nürnbergi mesterdalnokok dupla előadása foglalja majd keretbe - olvasható az intézmény csütörtöki közleményében.
2019. július 4. csütörtök 10:36 - HírExtra
 

A Wagner-napokat 2020-ban június 16. és 23. között rendezik meg, június 18. és 21. között a megszokott módon, egymás utáni napokon kerül színre a Ring kiváló szereposztásban.

Az összegzés szerint A nürnbergi mesterdalnokok Beckmesserének szerepében Bo Skovhus, Walter von Stolzingként pedig Klaus Florian Vogt érkezik Budapestre. Visszatér Bretz Gábor is, aki a Ring Fasoltja és a nürnbergi Veit Pognerjeként is színpadra lép. Elisabet Strid Évája és John Rutherford Hans Sachsa mellett a Ring Brünnhildéjét Iréne Theorin énekli majd, aki a 2017-es évhez hasonlóan ismét három egymást követő napon bújik a walkür bőrébe.

Jövőre színpadra lép mások mellett Albert Pesendorfer, Gerhard Siegel és Johan Reuter, valamint Kálmán Péter, Schöck Atala, Pasztircsák Polina és Gál Erika. Budapestre látogat a legendás Wagner-énekesnő, Waltraud Meier, aki Josef Breinl kíséretével ad dalestet 2020. június 22-én.

A Müpa közlése szerint az idei Wagner-napok rendezvénysorozata sikerrel zárult: nyolc teltházas előadást láthatott a közönség világsztárokkal és a kritikusok is elismerően írtak a budapesti fesztiválról. Az idei fesztiválra többek között Németországból, az Egyesült Államokból, Japánból, Ausztriából, Törökországból, Finnországból, Olaszországból, Észtországból és Angliából érkeztek szakújságírók.

Az összegzés felidézi, hogy az utóbbi két év a megújulás jegyében, hiszen 2018-ban vadonatúj, azóta számtalan díjjal elismert arculattal, idén pedig a legendás Ring-tetralógia megújult produkciójával jelentkezett a Budapesti Wagner-napok. Egy év kihagyás után ismét visszatért A nibelung gyűrűje tetralógia, amelyet a rendező, Hartmut Schörghofer tizenegy órányi új videóanyaggal, Vida Gábor segítségével átalakított-újragondolt koreográfiával állított színpadra.

Fischer Ádám, a fesztivál művészeti vezetője és karmestere ismét a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának élén lépett a pulpitusra, a színpadon pedig a világ élvonalába tartozó nemzetközi és magyar Wagner-énekeseket láthatta-hallhatta a közönség. Hatalmas sikerrel mutatkozott be Siegmund szerepében az ausztrál Stuart Skelton, Camilla Nylundot Sieglindeként, Johan Reutert Wotan szerepében, Gerhard Siegelt pedig Mimeként láthatták viszont a nézők. A walkür és Az istenek alkonya Brünnhildéjét a Bayreuthi Ünnepi Játékok sztárja, Catherine Foster formálta meg, míg a Siegfriedben a 2018-as Budapesti Wagner-napok Izoldája, Allison Oakes bújt az amazon bőrébe.

A magyar művészek közül Fricka szerepében Schöck Atala lépett színre, Alberichet Kálmán Péter keltette életre, de kivételes teljesítményt nyújtott Gál Erika, Horti Lilla, Pasztircsák Polina, Németh Judit, Kálnay Zsófia, Fodor Gabriella és Wierdl Eszter, valamint Wittinger Gertrúd, Fodor Beatrix, Várhelyi Éva, Kissjudit Anna és Zemlényi Eszter is - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását