2024. március 19. - József, Bánk

Színes programokkal jön a CAFe

Koncertekkel, köztéri rendezvényekkel, premierekkel, lakásszínházi előadásokkal és számos egyéb programmal várja a közönséget október 4. és 20. között a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelynek jegyeit szerdán kezdik értékesíteni.
2019. június 6. csütörtök 12:15 - HírExtra
 

A CAFe Budapest egyik fontos célja, hogy új művek létrehozását, de a friss koprodukciókat, együttműködéseket is támogassa - mondta el a programsorozat szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, a fesztivált szervező Operatív Testület elnöke.

Kiemelte példaként, hogy Eötvös Péter Magyarországon eddig nem játszott, Angyalok Amerikában című operáját a Neue Oper Wien hozza el Budapestre, a világ egyik legelismertebb kortárs zenei együttese, a Klangforum Wien fiatal magyar komponisták munkáit játssza, a RIAS Kammerchor pedig az Amadinda Ütőegyüttessel ad közös estet.

Az Art Market Budapest a kortárs képző- és fotóművészet iránt érdeklődőket szólítja meg, a francia Olivier Grossetete, a köztéri és közösségi művészet egyik legnevesebb alkotója pedig Budapest egyik közterén hoz létre egy nagyszabású installációt - adott ízelítőt a CAFe Budapest kínálatából Káel Csaba.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az Operatív Testület tagja hozzátette, hogy idén több mint harminc helyszín ad otthont a fesztivál programjainak, igazi közösségi élménnyé téve a CAFe Budapestet.

Csatlakozik például a Kortárs Építészeti Központ (KÉK), a FUGA, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, valamint a megújuló Trafó Kortárs Művészetek Háza is, amely a kortárs tánc, a hiphop és a street dance műfajának szentelt (D)OPEN Your Move minifesztivál helyszíne lesz.

Bach Goldberg-variációk című műve szaxofon-harmonika átiratban csendül fel a Duo Aliadának köszönhetően a Három Hollóban, a hazai zeneszerzés legfrissebb eredményeiből a négy koncertet felvonultató Mini-Fesztivál ad kóstolót, de rendhagyó lakáskoncertekkel, lakásszínházi előadásokkal is készül a CAFe Budapest - árulta el Bán Teodóra.

Káel Csaba az MTI kérdésére elmondta, hogy a fesztivál folyamatosan bővülő programjaira szerdán indul a jegyértékesítés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását