2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Jön a Ministry az A38-ra

Első önálló magyarországi koncertjét adja a Ministry július 11-én az A38 hajón, ahol tavaly megjelent AmeriKKKant című lemezét mutatja be - közölték a szervezők az MTI-vel.
2019. február 25. hétfő 13:29 - HírExtra
 

Az album a csapat tizennegyedik stúdiólemeze, amelyet az elmúlt évek Amerikájának történései, a Trump-korszakkal kapcsolatos felháborodás ihletett. Ez az első Ministry-album, amely az ipari metál kulcskiadójánál, a Nuclear Blastnál jelent meg, az anyagon közreműködött Burton C. Bell a Fear Factoryből.

A Ministry eddig háromszor járt Magyarországon, valamennyi alkalommal fesztiválon lépett fel: 2006-ban és 2012-ben a Szigeten, tavaly a Fezenen. A frontember, Al Jourgensen 1981-ben még szintipop jellegű zenekarként hozta létre a Ministryt, de hamar váltott a metál műfajára, ahol rátalált indusztriál alapú sajátos stílusára. A Ministry az elmúlt évtizedekben olyan előadókra volt hatással, mint a Nine Inch Nails vagy Skinny Puppy.

Az együttes története során többször leállt, feloszlott, de a harcos, politikus dühvel teli szövegeiről elhíresült, ma már 60 éves Jourgensen időről időre új lemezt készít, turnéra indul. A zenész hallatta a hangját a Bush-éra idején, a gazdasági válság után is.

A Ministry 1992-es lemezével, a Psalm 69-el ért fel a csúcsra: a több mint egymillió példányban elkelt albumon olyan metál alapvetések szerepelnek, mint a N.W.O., a Just One Fix, a Hero vagy a Jesus Built My Hotrod. Az N.W.O.-t Grammy-díjra is jelölték 1993-ban a legjobb metál előadás kategóriában.
A csapatban az éneklő (hörgő), gitározó és zenéket programozó Jourgensen mellett jelenleg John Bechdel (billentyűs hangszerek), Sin Quirin (gitárok), Cesar Soto (gitárok, vokál) és Tony Campos (basszusgitár, vokál), valamint Derek Abrams (dob) szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását