2020. július 10. - Amália

A PeCsában is búcsúzik a legenda

Egy amerikai metállegenda, a Ministry búcsúturnéja során július 8-án, kedden a Petőfi Csarnokban koncertezik. A zenekar nem először lép fel Budapesten, már láthatta a csapatot a Sziget Fesztivál közönsége is.
2008. július 2. szerda 10:07 - Hírextra
A Ministry eredetileg szintipop formációként indult 1981-ben. A kubai születésű Al Jourgensen, az együttes későbbi frontembere volt a kezdeményező. Az évek során a zenekar eljutott a metálig, azon belül is az úgynevezett industrial metált és az alternatív metált művelte.

A kemény rock szintén számos világszerte ismert szereplője vallotta magát Al Jourgensen követőjének. Köztük van többek között a Magyarországon is járt Marilyn Manson, valamint Rob Zombie.

A Ministry két évvel ezelőtt előadott a Sziget Nagyszínpadán. A mostani turnéjuk Amerikából indult, de jelenleg már Európát járja a zenekar, amely nagyon gyakran keményen fellépett George Bush elnök politikája és a háború ellen.

A jövő heti budapesti koncerten előzenekarként a Mangod Inc. mutatkozik be. Az énekes Al Jourgensenen kívül Tommy Victor (gitár), Sin Quirin (gitár), John Bechdel (billentyűs), Jimmy DeGrasso (dob) és Tony Campos (basszusgitár) készül a Petőfi Csarnok színpadára. Az együttessel koncertezett egyébként az idén Aaron Rossi dobos is.

A Ministry közel negyven zenésszel dolgozott fennállása 27 évében.

Az elmúlt bő negyedszázad leforgása alatt összesen tizenegy albumot jelentetett meg, a legutóbbit tavaly, ennek The Last Sucker volt a címe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását