2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Korrupt rendőröket ítéltek el

Hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt ítélt el két rendőrt hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság Vígh Zsolt vezette tanácsa.
2010. december 6. hétfő 16:43 - HírExtra
A vádirat szerint a szolnoki rendőrkapitányság közlekedés-rendészeti osztályához beosztott két rendőr tavaly december 8-án a 4-es számú főút Szajol és Törökszentmiklós közötti szakaszán megállított egy román állampolgár által vezetett személygépkocsit. S. Zoltán és D. Róbert gyorshajtásra hivatkozva intette le a gépjárművet. Hivatalos sebességmérő-műszerük ugyan nem volt, de a román vezető észlelhetően gyorsabban haladt az útszakaszon megengedett, óránkénti 90 kilométeres sebességnél.

A sofőr igazoltatása után a szabálysértési büntetést 100 euróban határozták meg, ennyi pénzt azonban a külföldi nem tudott kifizetni. Összesen 400 új román lej - átszámítva 25 ezer forint - volt nála, amit - állította - a rendőrök elkértek tőle, majd útjára engedték. A román állampolgár tovább hajtott, de a kisújszállási rendőrségnél megállt, és feljelentést tett. A vádirat arra is kitért, hogy az eljárás során a sértett felismerte a két, akkor szolgálatban lévő rendőrt.

A bűnügy első rendű vádlottja, S. Zoltán 1 év 10 hónap szabadságvesztést kapott nem jogerősen, amelynek végrehajtását a bíróság 4 évre felfüggesztette. A másodrendű vádlottat, D. Róbertet 1 év 6 hónapos, 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a megyei bíróság. Kettejüknek a vesztegetés pénzösszegét is meg kell fizetniük.

A vádlottak felmentést kértek, míg az ügyész szigorításért, a szabadságvesztések felfüggesztésének eltörléséért fellebbezett. A jogerős ítéletet a Debreceni Ítélőtábla hozza majd meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását