2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Még mindig megszorításokra lehet számítani

Több mint ezermilliárd forintnak megfelelő nagyságú új megszorító csomagot jelentenek be napokon belül az egyre mélyebb recesszióba süllyedő Görögországban.
2010. november 12. péntek 17:50 - HírExtra
A 4,5 milliárd eurós csomag elsősorban az állami szférát sújtja majd, de lehetnek benne adóemelések is. A jövő évi költségvetésbe beépített újabb megszorítástól azt reméli a kormány, hogy sikerül tartani a hiánycélt - jelentette pénteken kormányzati forrásokra hivatkozva a DowJones amerikai gazdasági hírügynökség. Az újabb csomagra azért van szükség, mert a Görögországban nemzeti sportnak számító adóelkerülés veszélyezteti a bevételi tervek teljesülését.

"Az adókerülés változatlanul nagy probléma. Kétmilliárd eurós elmaradásban vagyunk az idei tervhez képest, ezért felül kell vizsgálni a 2011-es költségvetési javaslatot, hogy közelebb kerülhessünk a deficitcélhoz" - idézett a DowJones egy kormányzati tisztviselőt.

Az euróövezeti tagország a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Unió és az Európai Központi Bank 110 milliárd eurós hitelkerete révén menekült meg tavasszal a pénzügyi összeomlástól. A hitelezőkkel kötött megállapodás értelmében a hazai össztermék (GDP) arányában mért államháztartási deficit - a GDP-arányos hiány - az idén 8,1 százalék lehet. Ehelyett azonban valószínűleg "9,3 százalék, vagy még annál is nagyobb lesz" - mondta a hírügynökség forrása.

A megszorító csomagon még dolgoznak, és a hétfőn Athénba érkező IMF-EU-EKB delegációval közösen véglegesítik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását