2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Újabb hitel Lettországnak

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa jóváhagyta egy 200,3 millió eurós (54,3 milliárd forint) részlet kiutalását Lettországnak a balti államnak megnyitott készenléti hitelkeretből.
2010. február 18. csütörtök 11:09 - HírExtra
Az IMF washingtoni központjában helyi idő szerint szerdán hozott döntés révén már összesen 1 milliárd eurót használhat fel a rigai vezetés a nemzetközi pénzügyi szervezet 1,7 milliárd eurós keretéből. Lettország bruttó hazai terméke (GDP) 18 százalékkal csökkent 2009-ben az egy évvel korábbihoz képest, így a 2,2 millió lakosú ország szenvedte meg leginkább a válságot tavaly az egész Európai Unióban.

Az utóbbi évek látványos gazdasági fejlődése után hatalmas erővel lesújtó válság csapásainak kivédésére államok és nemzetközi szervezetek sora sietett a rigai kormány segítségére. 2008 decemberében az IMF szervezésében egy összesen 7,5 milliárd eurós készenléti hitelkeretet állítottak össze a balti országnak.

Az IMF 1,7 milliárd eurója mellett az Európai Unió 3,1 milliárd eurót biztosított, a skandináv országok 1,8 milliárd eurót adtak össze, a Világbank 400 milliót szabadított fel Lettország számára, Csehország 200 milliót ajánlott fel, Lengyelország, Észtország és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) pedig egyaránt 100 millió eurót helyezett el a hitelkeretben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását