2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Két évig magas lesz a munkanélküliség az USA-ban

Az amerikai jegybank (Fed) kamatdöntői szerint két évig magas marad a munkanélküliség az Egyesült Államokban - tartalmazza a Fed január 27-én véget ért kétnapos kamatdöntő ülésének szerdán este nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve.
2010. február 18. csütörtök 07:20 - HírExtra
A kamatdöntők úgy vélték, hogy "bizonyos időnek" kell eltelnie ahhoz, hogy normális szintre álljon vissza a gazdaságnövekedés, és a foglalkoztatás. A kisebbség szerint ehhez öt-hat évre lesz szükség. Korábban a kamatdöntők egységesen úgy vélték, öt-hat év telik el addig, amíg ismét egészséges lesz a gazdaság.

A Fed szerdán ismertetett legújabb előrejelzése szerint a munkanélküliség 9,5-9,7 százalék közötti lesz az idén. Jövőre 8,2-8,5 százalékra csökken, 2012-ben pedig 6,6-7,5 százalékra mérséklődik.

A Fed némileg javított a bruttó hazai termék (GDP) idei alakulására vonatkozó előrejelzésén, azt a novemberben várt 3,0 százalékról 2,8-3,5 százalékra módosította. Jövőre 3,4-4,5 százalék, 2012-ben 3,5-4,5 százalék közötti GDP-bővülést vár a Fed.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását