2022. november 28. - Stefánia
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kibővítve folytatódik ma a G8-csúcs

Kibővített körben, immár a legfontosabb fejlődő országok bekapcsolásával folytatódik csütörtökön a hét legfejlettebb ipari ország és Oroszország csúcstalálkozója Olaszországban.
2009. július 9. csütörtök 07:20 - HírExtra
Csütörtökön a G8-as csúcstalálkozó kibővül a G5 csoport - Brazília, Dél-Afrika, India, Kína és Mexikó -, valamint Egyiptom, Ausztrália, Indonézia és Dél-Korea vezetőivel. A megbeszélések egyik fő témája az általános felmelegedés kérdése lesz. A "Nyolcak" (az Egyesült Államok, Franciaország, Japán, Kanada, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Oroszország) szerdán egyezségre jutottak, hogy az 1990-es szinthez képest 2050-ig felére kell csökkenteni az üvegházhatást (s így a felmelegedést) okozó gázok világméretű kibocsátását.

Ezen belül a legiparosodottabb országoknak ennél is nagyobb (legalább 80 százalékos) csökkentést kellene vállalniuk. Ugyanakkor a legfontosabb fejlődő országok ilyen ambíciózus kötelezettségvállalásra nem hajlandóak, legalábbis ezt mutatták a szerdai egyeztetések.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását