2024. március 29. - Auguszta

A pápa könyörületre intette a világ leggazdagabb országait

XVI. Benedek pápa szombaton felszólította a világ legiparosodottabb államait tömörítő G8-csoport vezetőit, akik a jövő héten Olaszországban tartják szokásos éves csúcstalálkozójukat: fogalmazzák újra a globális pénzügyi szabályokat és ne feledkezzenek meg a világ szegényebb régióiról sem.
2009. július 5. vasárnap 06:24 - HírExtra
XVI. Benedek a csúcs házigazdájának, Silvio Berlusconi olasz kormányfőnek írt levelet, amelyet a Vatikán szombaton nyilvánosságra hozott. A katolikus egyházfő szerint a pénzügyi válság miatt fennáll a kockázata, hogy törlik, vagy drasztikusan csökkentik a különböző segélyprogramokat, főként az Afrikának szólókat: márpedig ezzel még több ember süllyedne szegénységbe világszerte.

"Felkérem a G8-tagállamokat, hogy tartsák fenn, illetve növeljék a fejlesztési segélyeket... hiszen ez az egyik legfőbb megoldás a válságból való kilábalásra" - írta a pápa. Egyben kérte a nemzetközi pénzügyi rendszer megreformálását, hogy ezzel is biztosítsák a gazdasági fejlesztéshez és a munkahelyteremtéshez szükséges hitelek folyósítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását