2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Obama a G8-csúcson

Barack Obama amerikai elnök oroszországi látogatását követően megérkezett szerdán Olaszországba, ahol részt vesz a nyolcak országcsoportjának (G8) péntekig tartó l,aquilai csúcsértekezletén.
2009. július 8. szerda 12:39 - HírExtra
Obama gépe a Rómától mintegy 20 kilométerrel délre fekvő Pratica di Mare katonai támaszponton szállt le. A G8-csúcson mintegy harminc ország állam-, illetve kormányfője vesz részt, és főleg a világgazdaság fellendítéséről, a klímaváltozás, az atomfegyverek terjedése és a szegénység elleni küzdelemről lesz szó. Az amerikai elnöknek ez lesz az első olaszországi látogatása, amelyet Giorgio Napolitano olasz államfővel tartandó találkozóval kezd a római Quirinale-palotában.

Obama ezután helikopterrel utazik az innét körülbelül száz kilométerrel délre található, 70 ezer lakosú L'Aquilába, amelyet földrengés sújtott áprilisban.

Obama pénteken találkozik XVI. Benedek pápával, majd továbbutazik Ghánába, három országot érintő külföldi útjának utolsó állomására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását