2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nem nyomoznak tovább a képviselő után

A győri ügyészség megszüntette a nyomozást, amelyet a Kiss Attila rajkai önkormányzati képviselő ellen tett feljelentés alapján indított a Győr-Moson Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közveszélyokozás előkészülete miatt - közölte a megyei főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.
2009. május 6. szerda 20:39 - HírExtra
Kocsis Tünde alezredes emlékeztetett: a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Magyar Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetsége tett feljelentést a rajkai képviselőnek a február 12-i testületi ülésen elhangzott felszólalása miatt.

A két szervezet szerint a rajkai önkormányzati független képviselő Kiss Attila arra buzdította képviselőtársait, hogy támadják meg a Kossuth utcai zsinagógát.(A Mazsihisz akkori közlése szerint a Rajkához legközelebb eső két városban, Mosonmagyaróváron és Győrben is a Kossuth utcában található a zsinagóga.)

A győri ügyészség álláspontja szerint nem bizonyított a bűncselekmény elkövetése, a nyomozás megszüntetésének ez az indoka. Ugyanakkor azt is vizsgálta az ügyészség, hogy egyéb bűncselekmény, elsősorban közösség elleni izgatás megvalósult-e. Ezzel összefüggésben szintén azt állapította meg, hogy a bűncselekmény törvényi tényállása nem valósult meg.

A sajtóreferens közölte: a feljelentők nyolc napon belül panasszal élhetnek a Győr- Moson-Sopron Megyei Főügyészségnél szóban vagy írásban. Továbbá rágalmazás, becsületsértés vagy személyiségi jogok megsértése miatt fordulhatnak keresettel a bírósághoz.

A megyei rendőr-főkapitányságnak címzett feljelentésében a Mazsihisz hangsúlyozta, hogy a képviselő magatartása túlment a véleménynyilvánítás alkotmányos szabadságán. Felszólalásával közvetlenül sértette, veszélyeztetette egy népcsoport emberi méltóságát és gyűlöletkeltő magatartás, s a szervezet szerint ezáltal közösség elleni izgatás valósult meg.

Kiss Attila az MTI-nek korábban úgy nyilatkozott, hogy szót tévesztett, amikor a Kossuth utcai zsinagóga elleni kapás-kaszás támadásra szólított fel. " Kossuth téri zsinagógát " akart mondani, ami szerinte a köznyelvben a Parlamentre utal. Közölte: semmi baja a zsinagógákkal, arról pedig utólag értesült, hogy Győrben és Mosonmagyaróváron is éppen Kossuth utcában van a zsinagóga.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását