2024. április 20. - Tivadar

Sérült halak az autóban: állatkínzás?

Állatkínzás gyanújával indított eljárást a paksi rendőrkapitányság, miután egy közúti ellenőrzés során sérült haltetemeket találtak egy autóban - közölte a paksi kapitányság bűnügyi osztályvezetője szerdán az MTI-vel.
2009. május 6. szerda 11:45 - HírExtra
Péger János elmondta: kedden Pakshoz közel, a 6-os főúton ellenőrzött gépkocsiban ötven kilogramm busát találtak, a halakat a tulajdonos állítása szerint egy paksi horgásztól vásárolta, és azokat a Dunában fogták.

A járőr a sérülésekből arra következtetett, hogy a halakat tiltott módszerrel, úgynevezett gereblyézéssel fogták ki - tette hozzá. A konkrét módszert állatorvos szakvéleménye alapján állapítják meg.

Az osztályvezető utalt arra: a halászati törvény szerint abban az esetben, ha a tiltott halászati módszer az állat szenvedésével jár, bűncselekmény, de pusztán alkalmazása is szabálysértés.

A "gereblyézés" Magyarországon 2004-től bűncselekmény és akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Azt jelenti, hogy az orvhorgász hármas- vagy száruknál összeerősített, nagyobb horgokat húz, rángat a vízfenék felett, amelyek beleakadnak a hal testébe. Főleg fehér és pettyes busára szoktak így horgászni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását