2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Rendőrkézen a turultolvajok

Elfogott három Győr környéki fiatalt a rendőrség, akiket a győr-kismegyeri bronz turulszobor ellopásával gyanúsít - közölte Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel hétfőn.
2009. április 13. hétfő 14:11 - HírExtra
A gyanúsítottak szombatra virradóra fűrészelték le a napóleoni emlékmű talapzatáról a bronzmadarat, és feltehetően kötéllel rántották le a hat méter magas talapzatról.
    
A feltételezett elkövetőket még a lopás napján, késő este fogta el és vette őrizetbe a rendőrség, a nyomozás érdekében egyelőre többet nem mondanak. A bűncselekmény körülményeinek tisztázásán, és a lopással gyanúsított személyek pontos szerepének megállapításán dolgozik a rendőrség. 
    
Az emlékművet 1897-ben állították Kismegyeren, a napóleoni háborúk egyetlen, a Magyar Királyság területén 1809. június 14-én zajlott ütközete helyszínén, ahol a magyar nemesség hada szállt szembe Napóleon seregével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Baradlay
2009. április 15. 19:25
hello aser!A hsz.nagyon jo!Ertelmes! Egy dolog zavar
csak. "muvelt tolvajok"! Itt a koszos, tolvaj
cigokra gondoltal!!!
aser
2009. április 13. 14:35
És,tegyük hozzá az igazság kedvéért,hogy csufos vereséget szenvedett Napóleon alvezérétől.Ezután szünt meg a nemesi felkelésre alapozott,véres kardot körbehordozós középkori hadseregszervezési módszer.Talán a müvelt tolvajokat sértette,hogy egy vesztes csata emlékmüve áll ott,és igy próbálták lebontani....Remélem lesz idejük a börtönben revidiálni módszerüket.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását