2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Balatonfüred a sláger

Internetes portálok friss felméréseiből az derült ki, hogy sokan készülnek az idén Görögországba nyaralni, a balatoni úti célok között pedig Balatonfüred a legnépszerűbb.
2009. április 3. péntek 08:57 - HírExtra
Győrffy Árpád az Utikalauz.hu internetes portál témavezetője arról számolt be az MTI-nek, hogy a március második felében végzett felmérésükben ezer válasz feldolgozása alapján az derült ki: az idei fő nyaralás helyszínéül a szavazók 36,5 százaléka tervezi Görögországot, 11,2 százaléka Horvátországot, 7,5 százaléka pedig Bulgáriát. A válaszadók 12,2 százaléka itthoni nyaralást tervez, 8,3 százalékuk pedig már most tudja, az idén nem lesz lehetősége utazásra.

A válság miatt az internetes oldal azt is vizsgálta, hogy nőtt-e az érdeklődés a kempingezés iránt. A 742 válaszoló 44,3 százaléka már eddig is kempingezett, 6,6 százaléka pedig az idén akarja először kipróbálni. A véleményt nyilvánítók 35 százaléka úgy látja, nem lehet így spórolni, mert a kempingezés nem olcsóbb más kedvező árú szálláslehetőségnél. A válaszolók 7,6 százaléka úgy ítéli, a kempingek szolgáltatásai nem elég színvonalasak. A magyarországi nyaralást tervezők 40 százaléka választaná úti céljának a Balatont az internetes felmérés szerint.

A Balaton körüli strandokat, szabadidős lehetőséget bemutató Balatontipp.hu portál - amelynek témavezetője szintén Győrffy Árpád -, arról szavaztatta meg olvasóit az elmúlt hetekben, hogy a kiemelt üdülőkörzet jelentősebb települései közül melyiket választanák úti célul.

A közel kétezer válaszoló 14,7 százalékának voksa a 2009-ben a Kultúra Magyar Városa címmel kitüntetett Balatonfüredre esett, amely települést Siófok követte 10,5 százalékkal, a harmadik Balatonlelle lett 9,8 százaléknyi szavazattal. Sok szavazatot kapott Balatonalmádi, Badacsony, Balatonfenyves, Balatonboglár, Zamárdi, Keszthely, Tihany, és Vonyarcvashegy is.

A 11 legnagyobb balatoni program közül 539 voksoló 15,6 százaléka a jelenleg szünetelő Művészetek Völgye kulturális fesztivált jelölte a legnépszerűbbnek. A második-harmadik helyen holtversenyben 14,3-14,3 százalékkal a Boglári Szüret és a Balatonfüredi Borhetek szerepel, amelyeket alig lemaradva az alsóörsi Harley-Davidson Fesztivál, majd a Révfülöp és Balatonboglár közötti Balaton-átúszás követte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását