2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Inkább az iWiW mint a FreeMail?

A legújabb kutatások szerint már sokkal népszerűbbek a közösségi online portálok, a Facebook, vagy a Myspace, mint a jó öreg internetes levelezési rendszer, az e-mail.
2009. március 14. szombat 11:34 - HírExtra
Az internetre fellépő felhasználók 67 százaléka tölti az idejét bloggolással (internetes naplóírással) illetve a közösségi portálokon. Az ilyen típusú honlapok iránti érdeklődés négyszer olyan gyorsan növekszik, mint például az internetes keresés, vagy az e-mailezés használata - mutatta ki a Nielsen cég.

A világ legnagyobb piackutatója a különféle honlapok iránti érdekélődést kutatva kiszámította: milyen gyakorisággal, mennyi időt töltenek el a felhasználók az egyes honlapokon. Az internetet rendszeresen használók körében a kereső szoftverek iránt 85,9 százalékos az érdeklődés, a hírportálok esetében 85,2 százalék. A legérdekesebben a közösségi portálok és az elektronikus levelezés aránya alakult: a felhasználók 65,1 százaléka használja még az e-mailt kapcsolattartásra, 66,8 százalék viszont már inkább a közösségi portálok felé fordult.
Utóbbi esetében a cég a nem csak a Facebook/Twitter-típusú honlapok felkeresését, hanem a blogolást is beleszámolja. A Nielsen számításai alapján minden 11. percben egy internetes átlagfelhasználó valamelyik közösségi portálon tölti idejét.

A legnépszerűbb honlap egyébként világszerte a Facebook. A kutatás emellett azt is felfedte, hogy meglepő módon nem a fiatalok, hanem a 35-49 évesek körében növekedett igazán jelentősen ezeknek a honlapoknak a használata. Még meglepőbb, hogy a Facebook használóinak majdnem egynegyedét az 50 éven felüliek teszik ki. Végül a Nielsen azt is kimutatta, hogy rengetegen már nem is számítógépen, hanem a mobiljukon keresztül látogatják a közösségi honlapokat - olvasható a BBC honlapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását