2024. április 20. - Tivadar

XP-ről is lehet 7-re frissíteni

Mégsem kell teljes értékű Windows 7-et vásárolni majd a Windows XP tulajdonosainak - annak ellenére, hogy korábban erről a témáról cikkezett a New York Times és több külföldi magazin is. Az új operációs rendszer megjelenésekor elég lesz majd a szoftverfri
2009. február 8. vasárnap 19:56 - Hírextra
Általában kétféle módon szerezzük be a számítógépünkhöz szükséges operációs rendszereket: vagy teljesen újat veszünk az új komputerhez, vagy használt gépünkön lecseréljük a már meglévő operációs rendszert. A Microsoft - érthető módon - az új szoftvert mindig drágábban árulja, mint a frissítést - részben azért is, hogy így "jutalmazzák" azokat a felhasználókat, akik már korábban is Windowst használtak.

Általában azonban, a jóval régebbi operációs rendszer utáni frissítéskor a felhasználó kénytelen mégis teljes értékű - drágább - Windowst vásárolni: az "akció" ugyanis leginkább csak a nem túl régi verziókra érvényes. A Windows XP esetében sem volt egyértelmű eleinte, hogy milyen üzletpolitikát folytat majd a Microsoft, hiszen elvileg a Windows 7-et megelőző operációs rendszer a Windows Vista, így azoknak kedveztek volna, akik ezt a rendszert használják. Fel is röppentek olyan hírek (egy New York Timesban megjelent cikk után), amelyek szerint az XP-tulajdonosok csak a teljes árú 7-est vehetik majd meg, és a "frissítéses" verzió pusztán a Vistásokra vonatkozik. Az ügy azért is kavart fel némi port, mert sokan (főleg a PC-s játékosok) nem kedvelik a Vistát. Egyszóval a Vista nem aratott átütő sikert, így sokan maradtak az XP-nél.

Egy hivatalos Microsoft-nyilatkozat szerint azonban a frissítés mégis lehetséges lesz az XP-seknek is, tehát nekik sem kell majd mélyebben a pénztárcájukba nyúlniuk az új verzióhoz - olvasható a neonwin.net portálon. A különbség csak technikai jellegű: XP esetében egy teljesen "tiszta installálást" kell elvégezni, tehát nem lehet ezt a Windowsból megtenni, hanem a számítógép indításakor, a régi operációs rendszert letörölve tudjuk csak feltenni majd a Windows 7-et.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását