2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Reneszánsz év, reneszánsz est

A magyarországi Reneszánsz Év eseményeihez kapcsolódva kulturális estet szervezett a Los Angeles-i magyar főkonzulátus az Egyesült Magyar Házzal; a résztvevők a reneszánsz kor zenéjéből, táncaiból és irodalmi alkotásaiból kaptak ízelítőt.
2008. december 9. kedd 14:35 - Hírextra
Az esten a helyi amerikai-magyar Harmonia Players együttes reneszánsz zenéket játszott, a csaknem 50 éves múltra visszatekintő kaliforniai magyar Kárpátia Táncegyüttes reneszánsz táncokat adott elő, helyi amatőr művészek pedig reneszánsz korabeli irodalmi szemelvényekkel ismertették meg a közönséget - közölte Bokor Balázs Los Angeles-i magyar főkonzul az MTI-vel.

Beszámolt arról, hogy Hegedűs Tünde szegedi festőművésznő reneszánsz hangulatú festményei ideális hátteret biztosítottak a hétvégén megtartott est programjához. A szegedi művész amerikai kiállítás-sorozata az Egyesült Államok több nyugati parti államát átöleli.

A közlemény szerint Bokor Balázs főkonzul köszöntőjében hangsúlyozta: ma is olyan korban élünk, mikor szükségünk van arra, hogy újragondoljuk a kultúrához, a természethez, a társadalomhoz és a hagyományokhoz fűződő viszonyunkat, hogy megteremtsük az új, önmagával és környezetével harmóniában élő aktív ember fogalmát, aki múltját és jövőjét egyaránt magában hordozza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását