2024. május 22. - Júlia, Rita

Herfli és cselló

Egy finn szájharmonika kvartett és egy cseh csellistákból álló duó lesz kedden este a Művészetek Palotájának a vendége a Fesztivál Színházban. Az intézmény tájékoztatása szerint Jouko Kyha:la:, a helsinki Sibelius Akadémia tanára hozta létre a szájharmoni
2008. december 6. szombat 12:17 - Hírextra
Játékuk varázsát az adja, hogy a balkáni cigányzenétől az orosz valceren és a finn tangón át egészen az erdélyi népzenéig bármilyen muzsikát képesek hitelesen játszani - mégpedig úgy, hogy a hangzásból egyértelműen kivehető, mikor melyik hangszert imitálják.

Az est másik zenekar a 2000-ben Brnóban alapított duó, a Tara Fuki. A csellista-énekes lányok három albumot jelentettek meg eddig, miközben a világot is bejárták. 2006 decemberében az A38 Hajón már találkozhatott velük a magyar közönség, akkor Szalóki Ágival léptek fel.

A Tara Fuki két fiatal észak-morvaországi csellistalány, Andrea Konstankiewicz-Nazir és Dorota Barová duója. Dzsessz, világzene, népzene és klasszikus muzsika ötvöződik zenéjükben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását