Reneszánsz év, reneszánsz est

A magyarországi Reneszánsz Év eseményeihez kapcsolódva kulturális estet szervezett a Los Angeles-i magyar főkonzulátus az Egyesült Magyar Házzal; a résztvevők a reneszánsz kor zenéjéből, táncaiból és irodalmi alkotásaiból kaptak ízelítőt.

Az esten a helyi amerikai-magyar Harmonia Players együttes reneszánsz zenéket játszott, a csaknem 50 éves múltra visszatekintő kaliforniai magyar Kárpátia Táncegyüttes reneszánsz táncokat adott elő, helyi amatőr művészek pedig reneszánsz korabeli irodalmi szemelvényekkel ismertették meg a közönséget - közölte Bokor Balázs Los Angeles-i magyar főkonzul az MTI-vel.

Beszámolt arról, hogy Hegedűs Tünde szegedi festőművésznő reneszánsz hangulatú festményei ideális hátteret biztosítottak a hétvégén megtartott est programjához. A szegedi művész amerikai kiállítás-sorozata az Egyesült Államok több nyugati parti államát átöleli.

A közlemény szerint Bokor Balázs főkonzul köszöntőjében hangsúlyozta: ma is olyan korban élünk, mikor szükségünk van arra, hogy újragondoljuk a kultúrához, a természethez, a társadalomhoz és a hagyományokhoz fűződő viszonyunkat, hogy megteremtsük az új, önmagával és környezetével harmóniában élő aktív ember fogalmát, aki múltját és jövőjét egyaránt magában hordozza.
Forrás: MTI