2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Léderer András marad az Új Generáció elnöke

Léderer András maradhat újabb két évig az SZDSZ Új Generáció elnöke a szervezet küldöttgyűlésének döntése értelmében - tájékoztatta a liberális ifjúsági szervezet az MTI-t vasárnap az előző napi tisztújításról.
2008. november 30. vasárnap 17:07 - Hírextra
A küldöttgyűlés Takács Flórát és Földiák Jánost alelnöknek, míg Balogh Bencét, Ferenczi Annamáriát, Kovács Pétert és Mayer Dánielt ügyvivőnek választotta. A megválasztott elnökség szeretné segíteni az SZDSZ minél sikeresebb választási szerepléseit és egyebek mellett alternatívát kíván nyújtani a szélsőségesek által kínált lehetőségekkel szemben - olvasható a szervezet közleményében.

Az SZDSZ Új Generáció egy másik közleményében arra kérte a parlamenti pártok ifjúsági szervezeteit, hogy határozottan álljanak ki az iratnyilvánosság idáig elmaradt, jogállami megoldása mellett és kezdeményezzék a Kenedi-bizottság jelentésével összhangban álló törvény megalkotását.
A Kenedi János vezette szakértői bizottság, amelynek mandátuma az Állambiztonsági Szolgálatok
Történeti Levéltárának át nem adott állambiztonsági iratok feltárására, valamint az állambiztonsági iratok szabadabb

kutathatóságára, nagyobb nyilvánosságára vonatkozó javaslatok kidolgozására terjedt ki, 16 pontos javaslatot készített a kormány számára. Több mint négyszáz oldalas jelentését a testület szeptember közepén adta át Szilvásy Györgynek, a polgári titkosszolgálatokat irányító miniszternek.
Az SZDSZ Új Generáció közleményében arra figyelmeztetett: "Amíg a múltat nem ismerhetjük meg, addig Magyarországon még mindig erősebbek a kommunista titkosszolgálatok, mint a demokratikus erők".

Mint írták, érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartják, hogy a rendszerváltás után csaknem húsz évvel még mindig nincs lehetőség megismerni a pártállam titkosszolgálatainak dokumentumait, nem lehet azonosítani a besúgókat és feljelentőket.

Elfogadhatatlannak nevezték azt is, hogy "a rendszerváltás után mindmáig folytatódott az állambiztonsági szolgálatok iratainak megsemmisítése, eltüntetése és manipulálása". Ma Magyarországon csak a politikai és gazdasági elit egyes szereplőinek érintettségével lehet magyarázni azt a "cinikus hallgatást", mellyel még mindig visszatartják ezeket az információkat - írta közleményében az SZDSZ Új Generáció.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását