2020. október 27. - Szabina

Szabadlábon az SZDSZ-es

Már nincs előzetes letartóztatásban Nagy György, az erzsébetvárosi ingatlanpanama ügyében letartóztatott vállalkozó - értesült a szombati Népszava és a Magyar Nemzet.
2008. november 29. szombat 08:51 - Hírextra
A Népszava úgy tudja, hogy Nagy György vállalkozót a hatóságok által hivatalosan tagadott vádalku nyomán engedték el. Mindezt Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője egyik lapnak sem erősítette meg, de nem is cáfolta, és hétfőre ígért tájékoztatást.

A Népszava korábbi beszámolója szerint a vitatott ingatlanügyeknek hét gyanúsítottja van, közülük ketten voltak előzetes letartóztatásban, Nagyon kívül Gál György, a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke. Az ügyészség kettejüket gyanúsítja azzal, hogy a tudatosan alulbecsült értékű épületek eladását keresztülvitték az önkormányzaton, így projektcégek közreműködésével az ingatlanokat aztán jelentős haszonnal adták tovább befektetőknek.

Hunvald György, a kerület MSZP-s polgármestere a Magyar Nemzetnek többek között elmondta: bizonyítani tudja, hogy a privatizált ingatlanok értékéhez képest kétszeres-háromszoros bevételhez jutottak az egykori zsidónegyednek nevezett területen, például a Király utcában és a Dob utcában.

Garabits Károly, a Fidesz erzsébetvárosi alelnöke, akiről - mint a Nemzet írja - az Index és a Magyar Hírlap is azt állította: maga is elismerte, hogy az egyik ingatlanügyben közvetítő volt, a lapnak mindent cáfolt.

Fazekas Géza ügyészségi szóvivő a Magyar Nemzet egyik felvetésére egyébként azt mondta, hogy a két éve tartó nyomozáshoz éppen a VII. kerületi polgármesteri hivatal tett beadványt, sértettként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását