2021. október 23. - Köztársaság kikiált., Gyöngyi
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Üdülj Irakban!

Ismét felkerült Irak az utazási irodák kínálatába, legalább egy helyre, a francia Terre Entiere katalógusába.
2008. szeptember 9. kedd 17:50 - Hírextra
A cég nyolcnapos túrát ajánl az ország északi, kurdok lakta részébe azzal a jelszóval, hogy ismerjük meg a hírek mögötti valóságot. "Irak nem csak az, amit a televízióban látunk minden este. Az út esélyt ad arra, hogy megértsük az iraki népet és osztozzunk velük a helyzetükön" - érvelt a karácsonyi, 2050 eurós út mellett Pierre Simon szóvivő.

Osztozás az lesz - jegyzi meg az amerikai hírügynökség. A cél az iraki Kurdisztán fővárosa, Irbil közelében egy keresztény papnevelde, ahol "még saját szobát is lehet kapni, noha egyáltalán nem fényűzőt".

Mivel a környéken kevés történelmi nevezetesség van, a napi túrák inkább a helyiekkel való találkozókra koncentrálnak, semmint romok meglátogatására.

A francia kezdeményezés mégsem egyedülálló: júniusban egy kaliforniai utazási iroda vitte vendégeit egy 12-napos túrára a térségbe. "Nagyon sikeres út volt" - állította a cégtulajdonos, aki jövőre még két vagy három csoportot szeretne Kurdisztánba küldeni.

Janet Moore szerint a szervezés buktatója az, amikor az emberek rájönnek, hogy Irakba akarják vinni őket. A térség turisztikai potenciálja azonban óriási - tette hozzá.

A helybeliek remélik, hogy igaza van. A hatóságok úgy igyekszenek bemutatni Kurdisztánt, mint a nyugodt, zöld hegyek országát, mint nemzetközi turistacélpontot. Otthon van is némi sikerük: az idén már 23 ezer belföldi nyaraló látogatott hozzájuk az előző évi 3700 helyett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását