2024. április 18. - Andrea, Ilma

Több ezer turistát fordítottak vissza

Kellemetlen helyzetbe kerülhetnek azok, akik már jártak Koszovóban: nem engedik át a szerb határon azokat, akiknek útlevelében a független Koszovó pecsétje van. Ez elsősorban a közúti teherszállítókat érinti, de a turistákat is érintheti. A macedón külügy
2008. szeptember 3. szerda 20:38 - Hírextra
Bár Szerbia időben bejelentette, mindenki abban reménykedett, hogy nem fogják szigorúan alkalmazni azt a rendelkezést, mely szerint nem engedik be az országba azokat, akiknek útlevelében koszovói pecsét van.

A macedón külügyminisztérium figyelmeztetése szerint a szerb határszervek eddig több ezer embert fordítottak vissza, akik például a montenegrói tengerpartról az út lerövidítésével Koszovón át utaztak Macedónia vagy Görögország felé.

A legkellemetlenebb helyzetben a fuvarozók vannak, akik Szerbián keresztül viszik az árut Koszovóba vagy onnan más országokba. Több esetben konzuli beavatkozásra volt szükség a feltartóztatott kamionok miatt.

A kellemetlenségek elkerülése végett a sofőrök gyakran megkérik a koszovói határszerveket, hogy ne üssék be útlevelükbe a független Koszovó pecsétjét.

A macedón külügyminiszter szerint a szerb határon visszafordított külföldiek másik átkelőhelyet vagy útirányt választanak, és nem jelentik az esetet, így nincs mire alapozni az esetleges diplomáciai intézkedéseket.

A nemzetközi békefenntartók és szervezetek keretében sok magyar állampolgár dolgozik Koszovóban, és a magyar árut is Szerbián keresztül szállítják a függetlenné vált országba, így a magyaroknak is érdemes megkérni a koszovóiakat, hogy ne üssék be a pecsétet az útlevélbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását