2021. október 23. - Köztársaság kikiált., Gyöngyi

Turistacsoporttal az Északi-sarkra

Az Északi-sarkra szerveznek turistautakat Oroszországban a jövő évtől.
2008. szeptember 8. hétfő 08:21 - Hírextra
Az Orosz Sarkkutatók Szövetsége és az Utazási irodák Szövetsége a minap bejelentette, hogy 2009-től turistautakat szerveznek az Északi-sarkra, a jégtáblára épült Barneo sátortáborba.
A táborban van két közösségi terem, konyha, étterem és 8-12 lakósátor egyenként 8-12 hellyel, s természetesen illemhely és hagyományos orosz fürdő. Korábban is felkeresték már turisták, de csakis külföldiek.

Az út nem is túl hosszú: a Spitzbergákig 4 óra a repülőút, onnan további két és fél óra alatt lehet - szintén repülővel - elérni a Barneo tábort.

A helyszínen aztán a turisták nem csupán a tájban gyönyörködhetnek, hanem kirándulásokat tehetnek sítalpakon vagy kutyaszánon, ejtőernyős ugrásokat hajthatnak végre tandemben egy tapasztalt ejtőernyőssel, és fotószafarira mehetnek jegesmedvékre.

Mivel az utazás szélsőséges körülmények közé vezet, minden egyes turistának előzetes felkészítésen kell részt vennie, és mindenkinek külön biztosítást kötnek az útra, de még így is csak rövid időre viszik a "civileket" a Föld legészakibb pontjára.

A túra ára a tervek szerint 8-10 ezer euró lesz, de a szervezők hangsúlyozzák, hogy ez csupán a negyede annak az összegnek, amelyért a Déli-sarkra lehet eljutni, s a tizede annak, amennyiért a Mount Everestet meg lehet mászni.

A szervezők szerint az érdeklődés hatalmas, s jövőre már 2000 turista keresi majd fel az Északi-sarkot a nagyon rövid szezon alatt. A Barneo tábor ugyanis évente mindössze egyetlen hónapig üzemel: a sarkvidéki nappal április 1-i kezdetétől május 1-ig, az olvadás beköszöntéig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. szeptember 9. 08:40
Turistacsoporttal az Északi-sarkra - tudom, csak nem bißtos, hogy innen olvasott erről a Csé?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását