2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A szoptatás megelőzi a felnőttkori szívproblémákat

Azoknak a babáknak, akiket édesanyjuk szoptatott, felnőttkorukban alacsonyabb lesz a koleszterinszintjük - állítják tudósok.Több ezer életet lehetne megmenteni azzal, ha minden nő az ajánlott hat hónapig csak és kizárólag anyatejjel etetné az újszülöttjét
2008. augusztus 8. péntek 14:36 - Hírextra
A kutatók 17 ezer felnőttet vizsgáltak meg, akiket édesanyjuk csak anyatejjel táplált életük első hónapjaiban. Kiderült, hogy az ő koleszterinszintjük jóval alacsonyabb, mint azoké, akik tápot kaptak.

Bár az anyatej ezen jótékony hatása egyénekre lebontva viszonylag kicsi, a kutatók kiszámították, hogy az egész lakosságra nézve, ha minden babát szoptatnának, akkor a szívérkoszorú betegségek száma 5 százalékkal csökkenne.

Már több vizsgálat is bebizonyította, hogy a szoptatásnak sok előnye van a babára és az anyára nézve. A szoptató anyáknál csökken a mellrák, az anyatejjel táplált gyerekeknél pedig a későbbi elhízás, ekcéma és a fülfertőzések kialakulásának veszélye.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását