2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Muzsikáló Udvar

A Budapesti Vonósok hangversenyével kezdődik szombaton a Muzsikáló Udvar augusztus 5-ig tartó rendezvénysorozata a szegedi városháza neobarokk udvarán.
2008. július 22. kedd 13:10 - Hírextra
A Muzsikáló Udvart először 1970-ben a Szabadtéri Játékok kísérőrendezvényeként szervezték meg Vaszy Viktor kezdeményezésére azzal a céllal, hogy a kiváló akusztikájú, 250-300 főt befogadó helyszínen, a nagyszabású produkciók mellett, igényes programokat kínáljanak a nézőknek - mondta Száz Krisztina, a szegedi önkormányzat zenei referense, a fesztivál szervezője kedden a programról tartott sajtótájékoztatón.

A fesztiválon mindig is szegedi vagy a városhoz kötődő elismert zenészek, illetve a pályájukat kezdő fiatal tehetségek léptek föl. A Muzsikáló Udvar ária- és dalestjét hosszú évekig Gregor József neve fémjelezte, de az a capella műfaj ma már meghatározó hazai együttese, a Fool Moon is már megalakulása óta rendszeres vendége a fesztiválnak - tudatta a szakember.

A koncertek sora a Budapesti Vonósok szombati hangversenyével kezdődik. Az 1977-ben alakult együttes Ph. E. Bach d-moll fuvolaversenyét, J. S. Bach h-moll szvitjét és Dvorák Szerenádját adja elő. Július 28-án a környező népek folklórja ihlette muzsikát játszó Fabula Rasa zenekar koncertezik Ferenczi György közreműködésével.

Július utolsó napján Kováts Kriszta és a Fool Moon vokálegyüttes Arany János balladák földolgozását adja elő, a következő este pedig három remek népdalénekes, Bognár Szilvi, Herczku Ági és Szalóki Ági fellépése következik, ők jazz és világzenei elemekkel megújított magyar és bolgár népdalokat énekelnek - sorolta a programokat Száz Krisztina.

Augusztus 4-én Berecz András énekes, mesemondó Balogh Kálmán nemzetközi hírű cimbalomművésszel lép föl. A fesztivál zárásaként pedig Tokody Ilona és Muskát András estje következik, az operaénekesek előadásában olasz barokk áriákat, belcanto szerzők műveit, valamint spanyol és nápolyi dalokat hallhat a közönség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását