2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Képviselőket választottak

Három új tagot választottak az ötfős képviselő-testületbe vasárnap a Zala megyei Zajkon, ahol a korábbi lemondások miatt működésképtelenné vált a helyi önkormányzat.
2008. július 7. hétfő 07:53 - Hírextra

A 184 választópolgár közül 69-en éltek szavazati jogukkal. A jelöltek közül Grózner Tiborné 59, Palkó Melinda 56, Gál Jánosné pedig 49 szavazatot gyűjtve nyerte meg az időközi választást - tájékoztatta az MTI-t a falu hivatalát is ellátó Letenye körjegyzője.

Baloghné Andel Zsuzsanna elmondta: a testület munkája azután lehetetlenült el, hogy tavasszal több vitát követően négy képviselő lemondott mandátumáról, és csak egy jelölt maradt a 2006-os önkormányzati választási listán, aki ezáltal a testület tagjává válhatott. A három hiányzó képviselői helyre vasárnap hat független jelölt közül választhattak a kistelepülés lakói.

A jegyző hozzátette: a választást követően 15 napon belül össze kell hívni az alakuló ülést, így Zajk képviselő-testülete ismét működésképessé válik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását