2024. április 18. - Andrea, Ilma

Tizennyolcan indulnak a választáson

Két polgármester- és tizenhat képviselőjelöltre voksolhatnak a július 13-i, jövő vasárnapi időközi önkormányzati választáson a penyigei szavazók - közölte a helyi körjegyzőség vezetője az MTI-vel.
2008. július 4. péntek 08:39 - Hírextra
Az időközi választást azért tartják, mert a penyigei képviselő-testület április 17-én feloszlatta önmagát - mondta Zahorán Anita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője.

Hozzátette, hogy a testület határozatában hivatalosan nem indokolta döntését, de az önfeloszlatást lényegében az önkormányzat működőképességének veszélyeztetettsége miatt mondták ki a képviselők, akik minősített többséggel, név szerinti szavazással foglaltak állást.

A penyigei mellett a szatmárcsekei helyhatóság hivatali feladatait is ellátó körjegyzőség vezetője elmondta: az időközi választásra jogosult 618 szavazó július 13-án 6 és 19 óra között járulhat az urnához a község egyetlen szavazókörében.

A polgármesteri tisztségre két független jelölt, Juhász Gyula és Németi János pályázik. Az utóbbi jelölt az önfeloszlatás előtt a település önkormányzati vezetője volt.

A 7 tagú képviselő-testületet 16 jelölt közül választhatják meg a penyigeiek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását