2024. június 22. - Paulina
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Úton a vízummentesség felé

Magyarország bent lesz a vízummentesség kiterjesztésének első körében - jelentette ki az amerikai belbiztonsági tárca politikai tervezéssel foglalkozó államtitkára. Richard Barth a képviselőház Európával foglalkozó albizottságának szerdai meghallgatása ut
2008. május 16. péntek 10:51 - Hírextra
A szeptemberrel záruló pénzügyi évben nyilvánvalóan tíz százalék alatt lesz a visszautasított vízumkérelmek aránya, és ezzel Budapest teljesíti a törvényhozás feltételét.

A kiléptető és engedélyeztető rendszerek kiépítése halad, és a vízummentes országok köre várhatóan még a Bush-kormányzat januárban lejáró mandátuma alatt 27-ről 35-re nő. A meghallgatáson újra kiderült, hogy ellenzők is vannak.

Ted Pope texasi republikánus képviselőt csak az érdekelte, hogyan lehet nyomon követni az engedélyezett tartózkodási idő letelte után Amerikában maradókat. Barth és a külügyminisztérium vízumügyekkel foglalkozó helyettes államtitkára, Stephen Edson szerint a kiléptető rendszer révén pontos képük lesz arról, kik maradnak az országban. A becslések szerint ez az utazók kicsiny hányada, ami nem indokolja mindenki nyomon követését.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását