2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kezdődik a selejtező

Pénteken kezdődik Rómában a kötöttfogású birkózók első olimpiai kvalifikációs selejtező versenye, melyen három magyar lesz érdekelt, és Struhács György szövetségi kapitány várakozásai szerint legalább egyikük már ezen a viadalon kiharcolja a pekingi részv
2008. május 7. szerda 12:20 - Hírextra

A tavalyi világbajnokságon négyen - Lőrincz Tamás (66 kg), Bácsi Péter (74), Fodor Zoltán (84) és Deák Bárdos Mihály (120) - is megszerezték az ötkarikás indulás jogát, ezért kell már csak az 55, a 60 és a 96 kg-ban küzdeni Pekingért.

"Bízom benne, hogy a két selejtezős viadal, a mostani római és a két hét múlva esedékes újvidéki verseny után minden súlycsoportban meglesz a magyar kvóta, de akár már Olaszországban begyűjthetjük mindhármat. Persze ehhez sok mindennek össze kell jönnie. Rómában mindenesetre egy kvalifikációt feltétlenül várok" - nyilatkozta az MTI-nek a szakvezető.

Az olasz fővárosban az idei Eb-bronzérmes Módos Péter (55), a 2005-ös vb-n ötödik Kliment László és a három évvel ezelőtti világbajnokságon ezüstérmes Virág Lajos (96) kap lehetőséget. Az idei Európa-bajnoksághoz képest a két magasabb súlycsoportban is változtatott a kapitány, hiszen Tamperében a 60 kilósoknál Korpási Bálint, a 96 kilósoknál pedig Kiss Balázs szerepelt.
"A két váltásnak különböző okai vannak. 60 kilóban Korpási nagy súlyról fogyaszt, ráadásul igen nehezen, ezért döntöttem úgy, hogy most Kliment jut szóhoz, s ha nem jár sikerrel, Újvidéken Korpási birkózik. Kliment tapasztalata sokat számíthat és idei formája is jó, így egyáltalán nem esélytelen" - indokolt a kapitány. - "A 96 kilóban kicsit más a helyzet, a tavalyi vb-n és az idei Eb-n is Kiss indult, ám egyszer sem tudott élni a lehetőséggel, igaz, voltak problémái, de kifejezetten kedvező sorsolást kapott mindkét alkalommal. Virág Lajos pedig mindenképpen megérdemli a lehetőséget, és nem csupán a múltja miatt. Ő az idei Golden Grand Prix-n ötödik lett és világbajnok versenyzőt is legyőzött, ráadásul az Eb-válogatón csak nagy csatában kapott ki Kisstől, nem utolsó sorban a számára kedvezőtlen korongfeldobás miatt."

Az Eb-n kiválóan szerepelt Módossal kapcsolatban Struhács György elmondta, hogy térdszalag-sérülést szenvedett három hete, amin ugyan már túl van, de kérdéses, hogy mire lesz képes ezúttal.

"A versenyen a teljes válogatott kint lesz, egyrészt mert utána két hétig Rómában edzőtáborozunk, másrészt pedig szerettem volna, ha együtt szurkolnak társaikért a helyszínen" - mondta a szakember, aki a három érdekelt versenyzőjével szerda délután indul Olaszországba, míg a többiek pénteken követik őket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását