2024. április 26. - Ervin

Elégedettség és bánat

Vasárnap lezárult a szabadfogású birkózók olimpiai kvótaszerző sorozata, mely során három magyar versenyző szerzett indulási jogot a pekingi játékokra. Gulyás István szövetségi kapitány a három kvótával elégedett, de bosszankodik az elszalasztott lehetősé
2008. május 5. hétfő 14:20 - Hírextra

- Hatos Gábor, Kiss Gergely és Aubéli Ottó harcolta ki az ötkarikás részvételt, ugyanakkor a hosszú ideje a szakág meghatározó alakjának számító, kétszeres Európa-bajnok Ritter Árpád nem lehet ott Pekingben. Adódik a kérdés, mennyire elégedett?

"Maga a három kvóta elégedettséggel tölt el, de az elszalasztott kvalifikációk nagyon fájnak. Árpi egy hajszállal maradt le az olimpiáról, s ez bosszantó. A kazah elleni negyeddöntőben például a döntő menetben 2-3-nál már szinte riválisa mögött volt, amikor megszólalt a meccs végét jelző dudaszó. A nap végén a lengyeltől szintén három menetben kapott ki. Így még talán jobban fáj, mintha a viadal elején kiesett volna" - nyilatkozta az MTI-nek Gulyás István. "Sajnálom, hogy így zárult le nagyszerű pályafutása, de azt gondolom, kiváló eredményekkel és három olimpiai szerepléssel a háta mögött, van mire büszkének lennie. Persze jobb lett volna, ha negyedik olimpiája után tud búcsút inteni a szőnyegnek."

- Ritter mellett még az idei és a tavalyi Eb-n is bronzérmes Wöller Gergő sikertelensége jelent csalódást. Nála mi hiányzott a kvótához?

"Az az igazság, hogy éppen csak túljutottunk ezen a hosszú sorozaton, ezért még fel kell dolgoznom a történteket. Mindenesetre a tavalyi világbajnokságon, illetve a két kvalifikációs versenyen is alacsony ázsiai versenyzőtől kapott ki, ellenük nem találtuk a jó megoldást. Az biztos, ha Gergő marad a 60 kilóban, meg kell oldani, hogy az ilyen típusú birkózók ellen is eredményes legyen.

- A csapat másik tapasztalt tagja, Aubéli Ottó Ritterrel ellentétben indulhat Pekingben. Talán még ebben a pillanatban korai a kérdés, mégis, mit vár tőle, illetve a másik két kvalifikációt szerzett versenyzőjétől?

"Az olimpia mezőnye már ismert, ez alapján elmondható, hogy a 120 kg-osok 20 indulójából Ottó már 13-at legyőzött korábban. Ebből kiindulva egy jó sorsolással messzire juthat, nem beszélve arról, hogy most is bebizonyította, 33 évesen is képes megújulni. Lengyelországban szombaton az első meccsén éppen egy olyan románt vert meg, akitől korábban mindig kikapott, s azt hiszem, hasonló bravúrra Pekingben is képes lehet. Mellette Hatos Gábor is állt már felnőtt világverseny dobogóján, Kiss Gergely pedig szintén volt Eb-, vb-helyezett. Összességében úgy vélem, van rá esély, hogy közülük egy vagy két birkózó éremközelbe kerüljön majd az olimpián."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását