2023. április 2. - Áron
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Utolsó tárgyalási nap a BKV-sztrájkig

Ma lehet az utolsó nap, amikor egyezségre juthat a BKV Zrt. vezetősége és a szakszervezeteket képviselő sztrájkbizottság.
2008. április 16. szerda 08:13 - Hírextra
A sztrájkbizottság szóvivői kedden azt közölték az MTI-vel, hogy szerda éjfélig hajlandóak tárgyalni a követelésekről, mert azután már a péntekre időzített, egész napos sztrájk technikai lebonyolításával foglalkoznak majd.

Az álláspontok semmit sem közeledtek egymáshoz a keddi tárgyaláson, a szakszervezetek továbbra is fenntartják követeléseiket: a járatritkítási tervezet visszavonása, és egy új készítése a szakszervezetek bevonásával, a csoportos létszámleépítés visszavonása, a munkakörülmények javítása, és, hogy a cég menedzsmentje vonja be őket a döntés előkészítő folyamatokba.
A kilátásba helyezett pénteki sztrájk alatt nyújtandó elégséges szolgáltatásról sem sikerült megegyezni: a BKV vezetősége ragaszkodik a minimum 50 százalékos üzemhez, míg a szakszervezetek javaslata szerint Budapesten 33 vonalon mintegy 100 busz közlekedne az éjszakai menetrend alapján egész nap. A metró, a HÉV, a villamos és a trolibusz nem közlekedne pénteken. A BKV alvállalkozóit a munkabeszüntetés nem érintené, így főleg Észak-Pesten és Dél-Budán a normális menetrend szerint járna mintegy 200 busz.

Az egy hete hétfőn tartott félnapos munkabeszüntetésen, a nem sztrájkoló alvállalkozókkal együtt is csak hét százaléka üzemelt a normális szolgáltatásnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását