2024. július 23. - Lenke

KDNP és a fővárosi közlekedés

Mivel Budapest vezetői nem hajtották végre a Fővárosi Közgyűlés korábbi döntését, a fővárosi KDNP-frakció terjeszti be a közgyűlés jövő heti ülésére a BKV busztenderéről készült felügyelőbizottsági vizsgálati jelentést - jelentette ki a képviselőcsoport v
2008. április 15. kedd 17:17 - Hírextra
Bagdy Gábor frakcióvezető szerint a főváros vezetése struccpolitikát folytat a BKV ügyében. Hozzátette, hogy a közigazgatási hivatalhoz fordulnak a városvezetés mulasztása miatt.

A BKV-nál tapasztalható homályos ügyek között említette a frakcióvezető a vezérigazgató helyzetével, távozásával kapcsolatos kérdéskört és a különböző tanácsadói szerződéseket.

Az ellenzéki politikus nehezményezte, hogy a képviselők ezekben az ügyekben nem kapnak megfelelő tájékoztatást a város vezetőitől. Sérelmezte, hogy egy hete az általuk emiatt kezdeményezett gazdasági bizottsági tárgyalás közben a kormánypártiak "elszivárogtak", megakadályozva ezzel a helyzet tisztázását.

Bagdy Gábor felhívta a figyelmet arra is, hogy a BKV-nál olyan helyzetben alakult ki vezetői válság, amikor több rendezetlen kérdés, például finanszírozási problémák nehezítik a cég működését. A pénteken várható újabb BKV-sztrájkra utalva közölte, a városvezetés felelőssége azért nagy, mert a cégnek nincs olyan megfelelő hatáskörrel rendelkező vezetője, aki érdemben tudna tárgyalni a dolgozókkal. Mint mondta, attól tartanak, hogy ez a vezetői válság "fokozza a sztrájkhelyzetet", rontja a megállapodás esélyeit.

Nyolczas László, a frakció által felkért szakértő egyebek között arra hívta fel a figyelmet, hogy Antal Attila BKV-vezérigazgatóra menedzserszerződése alapján nem a munkajogi, hanem a polgári jogi szabályok vonatkoznak, ezért Antal Attilának teljes körű kártérítési felelőssége van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását