2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Jön a sztrájk!

Nem született megállapodás a BKV vezetősége és a szakszervezeteket képviselő sztrájkbizottság között a keddi tárgyaláson sem; a szakszervezetek azt kérik, hogy szerda éjfélnél tovább ne tárgyaljanak - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság egyik szóvivőj
2008. április 15. kedd 11:30 - Hírextra
A szóvivő elmondta, hogy az esetleges pénteki, egész napos munkabeszüntetés olyan felkészülést igényel, ami miatt csütörtökön már ezzel kell foglalkozniuk, így csak szerda éjfélig van lehetősége a feleknek a meggyezésre.

"A tárgyalásokon patthelyzet alakult ki, azért is, mert a főváros tegnap bejelentette, hogy Volán-buszokkal pótolná a főváros főbb közlekedési vonalain a kieső járatokat február 18-án" - mondta Nemes Gábor.

Gulyás Attila, a sztrájkbizottság másik szóvivője szerint a közlekedési társaság vezetősége és a főváros vezetése is azon fáradozik, hogy a közvéleményt a szakszervezetek ellen hangolja, ahelyett, hogy a megegyezésre törekednének.

Mindkét szóvivő szerint a valós problémákat kellene a közvélemény elé tárni, azt, hogy miért van ilyen helyzetben a BKV.

A szakszervezetek változatlanul nem akarnak részt venni abban a négy munkacsoportban, amelyeknek a paraméterkönyv végleges kialakítása lenne a feladata. Az érdekképviseletek azt kérik: vonják vissza a járatritkítási tervezetet, és együtt kezdjenek bele egy teljesen újba.

A kilátásba helyezett pénteki egész napos sztrájk idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásról jelenleg folynak az egyeztetések: a BKV nemrégen azt közölte, hogy 50 százalékos minimum alá nem tud menni. Az egy hete hétfőn tartott félnapos munkabeszüntetésen, a nem sztrájkoló alvállalkozókkal együtt is csak a hét százaléka üzemelt a normális szolgáltatásnak.

A szakszervezeti követelések továbbra is fennállnak. Ezek: a járatritkítási tervezet visszavonása, egy új készítése a szakszervezetek bevonásával, a csoportos létszámleépítés visszavonása, a munkakörülmények javítása, továbbá az, hogy a cég menedzsmentje vonja be a szakszervezeteket a döntés-előkészítő folyamatokba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását