2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Civil licit

Magyarországi vállalkozások és vállalatok licitáltak civil szervezetek esélyegyenlőséget teremtő szolgáltatásaira az első alkalommal megrendezett Civil licit elnevezésű árverésen. Az esélyegyenlőség korántsem csak az állam és a civil szervezetek ügye, han
2008. április 6. vasárnap 17:55 - Hírextra

Az esélyegyenlőség korántsem csak az állam és a civil szervezetek ügye, hanem össztársadalmi kérdés - vallja a rendhagyó árverést szervező ESZA Kht. és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, amely európai uniós projekteket megvalósító 15 civil szervezetnek tette lehetővé, hogy áruba bocsássa egy-egy szolgáltatását.

Az aukciót a Millenáris Park Fogadóban rendezték meg vasárnap. Az eseményt Winkler Nóra és Hajós András vezette, egy-egy civil szervezet és szolgáltatásának bemutatását, továbbá licitre bocsátását pedig közismert emberek, műsorvezetők, színművészek, zenészek vállalták, így Czutor Zoltán énekes, Csányi Sándor színművész, D. Tóth Kriszta műsorvezető, Für Anikó színművész, Kecskés Karina színművész, Oroszlán Szonja színművész.

Az első két tétel kikiáltási áron talált vevőre. A Káva Kulturális Alapítvány kommunikációs és esélyegyenlőségre érzékenyítő drámatréninget kínált fel 295 ezer forintért, míg a Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány társadalmi felelősségvállalásra felkészítő programcsomagot 400 ezer forintért. Minkét tételt a Magyar Telekom vásárolta meg.

Az aukció ezután már korántsem ment jól, mert a következő nyolc tételből csak egy talált gazdára a Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület 50 ezer forintért kínált konfliktuskezelő kommunikációs módszere.

Később újra fellendült az adakozási kedv, egy tételnél pedig még verseny is kialakult: az Artemisszió Alapítvány Esélyegyenlőség a munkahelyen elnevezésű programja az 50 ezer forintos kikiáltási ár felett, 85 ezerért kelt el.

Gazdára talált még a Jó-Lét Közhasznú Alapítvány anyabarát munkahelyet támogató programja 80 ezer forintért és a Salva Vita Alapítvány fogyatékos emberek munkavállalási lehetőségeit feltérképező szolgáltatása 400 ezer forintért.

Az árverés meglepetéssel zárult. A Faág Baráti Kör Egyesület egynapos csapatépítő önkéntes munkával nevű szolgáltatása 150 ezer forintos kikiáltási áron kelt el, de az egyetlen licitáló, a Bricostore Magyarország Kft. képviselője felajánlotta, hogy megduplázza az összeget, így végül 300 ezer forintért vásárolta meg.

Az aukció mellett a civil szervezetek egy-egy asztalon bemutatkozási lehetőséget kaptak, így a jelenlévők tájékozódhattak munkájukról. Az árverés után az Alma Együttes, majd Szalóki Ági szórakoztatta a közönséget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását