2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Több figyelmet a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok megváltozott szokásaira, az öregedéssel összefüggő problémákra az eddiginél jóval nagyobb figyelmet kell fordítani - hangsúlyozta Balogh Miklós, a KSH elnökhelyettese az Ezüstkor - időskorúak Magyarországon - az Aktív öregedés című konferenc
2008. április 3. csütörtök 11:52 - Hírextra
"Elmúlt már az az idő - és ezt mindenkinek észre kell vennie - amikor az idősebb generáció tagjaival csak a reumáról és a időjárásról lehetett beszélni, és inkább a múltról, mint jövőbeni terveikről" - hívta fel a figyelmet Rauh Edit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, akinek előadását Szabó Judit Ágnes, a minisztérium idősügyi titkárságának vezetője ismertette.

A KSH elnökhelyettese hangsúlyozta, hogy vizsgálni kell a nyugdíjasok életmódjának alakulásában bekövetkezett változásokat, mert ezek nagyon jelentősek voltak az elmúlt másfél évtizedben.
Alapos elemzés alá kell venni: van-e reális esély arra, hogy a nyugdíjasok foglalkoztatottságát növelni lehessen akkor, amikor magas a munkanélküliség - mondta.

Mint az MTI kérdésére válaszolva fogalmazott: ennek egyelőre nincsenek meg a feltételei, elsősorban azért, mert nincsenek olyan munkakörök, amelyekben a nyugdíjasok foglalkoztatására sor kerülhetne. Sokan úgy fogják fel ezt a problémát, hogy a nyugdíjasok a pályakezdők elől foglalják a helyeket. Ez pedig nem igaz, a tapasztalat sokat segít - derült ki az elnökhelyettes előadásából.

Balogh Miklós hozzátette: a jövőbeni kutatásoknak nagy figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy az élettartam megnövekedése következében az időskorúak életmódja megváltozott, más és más szolgáltatásokat vesznek igénybe, mint eddig. Elmondta: jelenleg a nők születéskor várható élettartama közel 77 év, a férfiaké pedig 68,6 év. Ez a különbség azt jelenti, hogy nagyon sok egyedül álló nő van ma Magyarországon.

A kutatóknak és az elemzőknek a nyugdíjasok gondjait, problémáit nagyon részletesen kell elemezni a jövőben - fogalmazódott meg a konferencián.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását