2024. március 19. - József, Bánk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tiltakoznak a sávszélesítés ellen

Mintegy 4.500 aláírás gyűlt össze a Fővárosi Önkormányzat által tervezett, 2x2 sávos Külső Keleti Körút megépülése ellen, mivel az csendes, kertvárosi, zöldövezeti részen haladna keresztül, nem tartva az előírt védőtávolságot, továbbá felszíni vezetéssel
2008. március 31. hétfő 18:27 - Hírextra
A közlemény szerint a XVIII. kerületi önkormányzat a jelentős lakossági tiltakozással kísért beruházás elfogadtatása érdekében március 30-ára helyi népszavazást írt ki. A Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében ugyanakkor kimondta, hogy szakszerűtlenül volt megfogalmazva a népszavazási kérdés.
A bíróság megállapította, nem derül ki, hogy mely kertvárosi részre gondolt a kérdés megfogalmazója, illetve, hogy a tervezett út pontosan milyen nyomvonalon haladna. Az indoklás szerint nem világos az sem, hogy a választópolgár mire mondana igent, vagy nemet - olvasható a közleményben.

Az út megépülése esetén a XVIII. kerületben előreláthatóan mintegy 60-80 ingatlan kisajátítására kerülne sor, és Pestszentlőrinc legcsendesebb zöldövezeti lakott területén haladna keresztül.
A közlemény szerint a 2010-re tervezett, öt pesti kerületet összekötő út megépülése ellen több kerület lakói is tiltakoznak, jóllehet a Fővárosi Önkormányzat szerint épp az ő érdekükben épülne meg az út.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását