2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Két napon át szólt a rock!

Két napon át szólt a rockzene a Papp László Budapest Sportarénában. A Rock Aréna2 programjában pénteken és szombaton 12 zenekar mutatkozott be.
2008. március 9. vasárnap 09:18 - Hírextra

A Török Ádám és a Mini, a Zorall, a Deák Bill Blues Band, az Ős Bikini és a Beatrice és egy lengyel-görög magyar-trió, az SBB koncertje volt az első napi program. Szombaton Vörös István és a Prognózis, a Zanzibár, a Kormorán, a Bikini, a Karthágó s a Pokolgép lépett színpadra.

A korai kezdés miatt lassan gyülekezett a közönség, az egész fesztiválra kevesebben érkeztek mint tavaly. A hangulat kitűnő volt, a közönség jól szórakozott a technikailag erős színvonalú koncerteken.

A zenésztársak szerint az első nap legjobb produkciója Deák Bill Gyuláé volt, aki megkapta a Pont FM rádió életműdíját 73 ezer szavazattal. Zeffer András a Rockbanddal a Fél 4 lesz tíz perc című dallal köszöntötte az idén 60 éves zenészt - utalva Deák Bill 3.20-as blues című sikerére. Zeffer András, aki tavaly súlyos betegség után tért vissza a színpadra, az MTI-nek elmondta: jól érzi magát, kiadják visszatérő koncertjének DVD-jét, lesz új lemez és könyv is. Deák Bill áprilisban jelentkezik új lemezével, rajta 17 dallal.

Az SBB magas színvonalú koncertje ellenére nem mindenkinek tetszett.

Salbert Ferenc, a Budapest Sportaréna ügyvezető igazgatója - aki kizárólag az MTI-nek nyilatkozott - elmondta: fórumot akarnak biztosítani a magyar zenekaroknak. Megjegyezte: idén más zenekarok is felléptek, mint előző évben. Dicsérte a fellépőket, azzal magyarázta az idei mérsékeltebb érdeklődést, hogy tavaly két nagyágyú is volt, akik mindig tömegeket vonzanak. Előbb-utóbb mindenkit szeretnének felléptetni. Ekkora színpadon nem mindig játszhatnak a zenekarok.

A nemzetközi meglepetés-zenekarral ( SBB) kényszermegoldás volt, mert az eredetileg kiválasztott Saxon visszalépett, gyorsan kellett választani. A Rock Aréna projekt folytatódik, idén nyitottak a fiatalok felé, jövőre folytatják ezt, de várják a nagyágyúkat, akár a LGT-t is. Szeretnének igazi körképet adni, ez nem pénz, hanem elkötelezettség kérdése - mondta.

Kiss Zoltán Zéró, a Rock Aréna2 művészeti vezetője, a Karthágó basszusgitárosa szerint mindent elkövettek a siker érdekében. A hangra, technikára senkinek szava nem lehet, és az Arénában fellépni megtiszteltetés mindenkinek - mondta. A mérsékeltebb érdeklődést szerinte az érdeklődők pénzhiánya okozhatta. Az a cél, hogy sokan jöjjenek az Arénába, ehhez új elképzelésekre is szükség van. Jövőre több zenekarnak lesz kerek évfordulója, akár a Rock Aréna keretében is lehetne ünnepelni őket. (30 éves lesz a Karthágó is). Zéró szerint a maga sokszínűségében kell megmutatni a hazai rockzenét - ezzel válaszolt a fiatalok fellépését bírálóknak.

Nagy Feró, a két napos program házigazdája is jobban örült volna nagyobb közönségnek, de a hangulatot nagyon jónak tartotta. A fiatalok sikere nyomán úgy vélekedett, a fellépők felét ki kellene cserélni, hogy a közönség megismerje a fiatalokat. "Mi öregek elvagyunk a retrópartikon" - fogalmazott. Deák Bill koncertjét dicsérte, hangsúlyozva: nagy kár, hogy eddig nem kapta meg a megérdemelt elismerést. Saját magáról elmondta: május 1-jén a Tabánban játszik a Beatricével. Ott lesznek a Szigeten, a Volt fesztiválon, a legnagyobb motoros találkozókon. Azt csinálja, amit szeret - mondta -, a Calypso Rádióban dolgozik, és a Ruttkay Éva színház tagja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását