2024. április 26. - Ervin

Zenészek párbaja ma este

Ma este 9 órakor kezdetét veszi az ország második rock lemezlovas párbaja a Pont FM rendezésében, a Wigwam rock klubban. A résztvevők: Csányi Szabi, Halász Feri, Hangya és Zefi, és persze a címvédő Szigeti Ferenc. A műsorvezető a Rocközönből ismert Hartma
2008. február 23. szombat 18:28 - Pálfi Rita

Ma este eldől, hogy Szigeti Ferenc meg tudja-e őrizni legjobb rock DJ címét, vagy valaki más fogja a magasba emelni a kupát a zenei viadal végén. Kihívói kiváló magyar rockzenészek: Zeffer „Survivor” András a The Rock Bandből, Halász „Jókedvű” Feri a Depresszióból, Csányi „Knock Out” Szabi a Black Outból és a „Leghangyásabb” Hangya a Zorallból.

Miből áll a verseny, és ki dönti el, hogy ki lesz a nyertes?

A verseny lemezpult képében megjelenő ringben zajlik, mindig két versenyző küzd egymással, egyetlen fegyverük a zene, amit magukkal hoztak. A négy kihívó sorsolás útján 2-2 küzdőféllé alakul és indul is a zenei párbaj. Egy dal az egyik versenyzőtől, erre válaszol a másik szintén egy nótával. Mindenkinek három rock töltete van, a „produkció” végén a közönség dönti el, hogy ki jusson tovább a középdöntőbe. Minél nagyobb hangzavart kavar valaki, annál nagyobb eséllyel folytathatja a küzdelmet. A két első párbajt követi a két talpon marad párbajhős küzdelme, aki ebből is nyertesként kerül ki Szigeti Ferivel találja magát szembe. Ez már a végső csata, a kupáért és a bajnoki címért.

A ma esti bulin résztvevő közönség nemcsak „királycsináló” lehet, de a párbaj előtti Hollywood Rose koncert lelkes nézője is. A fiúk Guns N’ Roses dalokat játszanak, szinte megszólalásig ugyanúgy. Ráadásul egy dal erejéig Hartmann Zoli is hallható lesz a színpadon, azon felül, hogy ő az est házigazdája, és a párbaj kimenetele után ő zúdít rocközönt a jelenlévőkre. És akinek még ez sem elég: minden belépő egy Hollywood Rose EP-t is magában foglal, amin a zenekar négy saját szerzeménye hallható. Ha valaki mégis otthon szeretne maradni, a Pont FM rádió Partizán Bál című műsorában is figyelemmel követheti az eseményeket a 88.1-es frekvencián.

Az elmúlt két hétben a párbaj szinte összes résztvevője megszólalt, elhangzottak lehetséges stratégiák, jó tanácsok a novemberi lemezlovasoktól. Ezekből szemezgetünk és végül eláruljuk, hogy a hirextra szerkesztőségének tagjai milyen dalokkal igyekeznének elnyerni a közönség kegyeit.

Zeffer „Survivor” András

Arra a kérdésre, hogy merre fordul, inkább a modern vagy a klasszikus rock irányába Zefi sejtelmesen csak annyit válaszolt, hogy olyan dalokban gondolkodik, ami a fiatalok és az idősek körében is ismertek és nagy népszerűségnek örvendenek. És hogy a dalok között hazai vagy külföldi előadókra lehet számítani tőle? A külföldiek közül olyan számokra gondolt, amiket bizonyára mindenki ismer, amiken ő felnőtt és játszotta is őket koncerten De hazai előadót sem tart kizártnak. Ha játszik majd valamit saját együttesétől, akkor minden valószínűség szerint a Születtem, szerettem, a Túl bolond és a Temple Bar hármasból fog kikerülni az ellenségre mért zenei csapás. Kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos felmérni, hogy mire vágyik a közönség. Figyelni kell a reakcióikat folyamatosan. Szóval több számmal készül és majd az alkalom szüli, hogy mely dalokkal igyekszik elhódítani a kupát Szigeti Ferenctől.

Csányi „Knock Out” Szabi

Vajon inkább saját füleinek kedves felvételekkel készül, vagy megpróbál a bulizós rock területéről szerezni ellenfélre mérhető csapásokat? Szabi elárulta, hogy még soha nem volt semmilyen DJ és eredetileg inkább rockos szórakozóhelyeken hallható dalokban gondolkodott. Ha saját zenei kedvenceit hozná, akkor valószínűleg elhangozna valami a Soundgarden, az Alice in Chains, a Pantera vagy akár a Toto repertoárjából. Mindenesetre úgy érzi, hogy attól, hogy ő valamit szeret, az még nem biztos, hogy odavaló. És a párbajban nagyon fontos szerepet játszik a közönség, mivel ők a döntőbírók. A következtetés az lett, hogy készül érdekességekkel is, és olyan dalokkal érkezik, amik népszerűek lehetnek a közönség köreiben, de azért ő is szereti őket. Még az sem elképzelhetetlen, hogy egy Black-Out dal is szerepel a töltényei közt.

Hangya és a címvédő

Hangya koncepciója eredetileg az volt, hogy több számmal érkezik és majd a közönség életkorától függően válogat belőlük, ám Hartman Zoli lebeszélte e tervéről, hiszen a klasszikus rockzene szeretete nem korfüggő. Csányi Szabi szerint Hangya fog egy Ramones dalt játszani, és igaz, ami igaz, kedvenc együttesei közt említette.

Szigeti Ferenc, a címvédő csak annyit árult el, hogy 20-25 dallal készül, ebből fogja kiválasztani azt a hármat, amit játszik. Sejtelmesen még hozzátette: nem biztos, hogy ugyanazt a stratégiát választja, aminek novemberi győzelmét köszönheti. A kihívói harcmodorától függ, hogy melyik dalokkal próbálja megvédeni címét.

Szekeres András

A Junkies énekesét a novemberi párbaj egyik résztvevőjét is felkerestük, hogy megtudjuk, hogyan emlékszik vissza a novemberi rendezvényre, milyen érzés volt a pult mögött állni, és egy újfajta módon szórakoztatni a közönséget.

Sz.A.: Nagyon élveztem, bár talán azért nem csinálnám ezt hivatásszerűen. De egyszer abszolút poén volt. Már hívogattak is, mivel szombaton Csányi Szabolcs is „ringbe lép” és tudni szerette volna, hogy milyen volt és mit kell csinálni és hogyan, teljesen be van zsongva ő is. Ez számunkra egy új szerep. Jó dolog új szerepeket kipróbálni, én nagyon élveztem az estét. A végeredmény nem is volt igazán fontos, senki nem azért ment oda, hogy nyerjen, hanem hogy jól érezze magát.

Milyen tanácsokat tudnál adni a szombaton ringbe lépő „alkalmi lemezlovasoknak”?

II. Rock DJ Párbaj
Helyszín: Budapest, XI. Fehérvári út 202.
Kezdés: 21 óra
Koncert: Hollywood Rose

Sz.A.: Ne kísérletezzenek. Vannak a bevált rockhimnuszok, azokat kell inkább erőltetni. Például én nagyon befürödtem a Beastie Boys-zal (a Sabotage című nóta), nem nagyon vette a közönség. Ez volt a mélypontja a setemnek. Nem érdemes kísérletezni, van 10-15 rockhimnusz, amiket mindenki ismer és szeret. Én ezeket játszanám, ha újra lennék, mert ezek jönnek be, legalábbis a Wigwamban minden bizonnyal ez a népszerű.

Aki még többet szeretne megtudni, vagy még nincs ma estére programja,esetleg van, de nem elég jó, akkor irány a Wigwam. A rendezvény este 9-kor kezdődik, a Hollywood Rose zenél, majd indul a zenészek küzdelme a pult mögött. Akiért elég hangosan lelkesedik a közönség felemelheti a végső csata után győztest illető kupát. A helyszínről közvetíteni fog a Partizán Bál a Pont FM 88.1-en.

A hirextra.hu 10 zenei tölténye

Sex Pistols: Anarchy in the UK
Deep Purple: Black Night
Led Zeppelin: Moby Dick
Edda: Szellemvilág
Beatles: Revolution
Iggy Pop (and the Stooges): I wanna be your dog
Soundgarden: My Wave
Clash: I fought the Law
Beatrice: Azok a boldog szép napok
Black Sabbath: Iron Man

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását