2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A marihuána már a gyógyszertárban is büntetendő

Kaliforniában az alkalmazottakat ki lehet rúgni patikában kiváltott marihuána gyógyászati célú használata miatt a kaliforniai legfelsőbb bíróság határozata szerint, de ez ellentmond az állam törvényének.
2008. január 26. szombat 18:59 - Hírextra
Legutóbb a kaliforniai bíróság jogosnak ítélte, hogy egy kis telekommunikációs cég eltávolította állásából egyik alkalmazottját, mert a férfi gyógyászati célból marihuánát használ, de erről hivatalos engedélye is van. A marihuánával a légierőnél szerzett hátsérülése miatti panaszait enyhíti.

A cég azzal érvelt, hogy a szövetségi törvény szerint mindenfajta marihuánahasználat illegális, tekintet nélkül arra, hogy Kaliforniában és másik tizenegy államban (Alaszka, Colorado, Hawai, Maine, Montana, Nevada, Új-Mexikó, Oregon, Rhode Island, Vermont, Washington) törvény engedélyezi a gyógyászati célú marihuánahasználatot. A kaliforniai választók 1996-ban legalizálták a gyógyászati célú marihuánahasználatot.

Ám a kaliforniai legfelsőbb bíróság 2005-ben úgy határozott, hogy ez az állami törvény nem jelent védelmet a gyógyászati célból marihuánát használók számára.

Két év óta több kaliforniai szerv sorban záratja be azokat a nagyobb üzleteket, ahol gyógyászati célból marihuánát lehet vásárolni, a tulajdonosok ellen pedig eljárásokat indítanak.

Egy érdekvédelmi szervezet, az Americans for Safe Access azért küzd, hogy az állami törvény szülessen a marihuánát gyógyászati célból használók védelme érdekében. A szervezet becslése szerint mintegy 300 ezer amerikai állampolgár használ marihuánát gyógyászati célból.

Az Amerikai Orvosi Szövetség (AMA) a marihuánát a szigorú ellenőrzés alatt tartandó és veszélyes drogok osztályába sorolja, és úgy ítéli, hogy addig nem szabad legalizálni, amíg megfelelő kutatások más eredményt nem hoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását