2024. március 29. - Auguszta

Aggodalom a gyógyszertári ügyelet miatt

Aggódik a Fidesz szegedi szervezete a város gyógyszertári ügyelete miatt - mondta el keddi sajtótájékoztatóján Péter Szilveszter, a párt frakcióvezető-helyettese.
2008. január 8. kedd 18:37 - Hírextra

A politikus kifejtette: a gyógyszertárak éjszakai és hétvégi ügyeleti rendszerét egy tavaly életbe lépett egészségügyi miniszteri rendelet szerint a városokban fel lehet osztani. Az éjszakai ügyeletet évtizedek óta működtető gyógyszertár Szegeden két hónapja kérte az ÁNTSZ-t, hogy megosztva láthassa el a megterhelő feladatot.

A patika vezetője akkor arra hivatkozott, azért nem tudja ellátni a szolgáltatást, mert létszámhiány miatt nem tudja biztosítani az új rendelet szerint szükséges teljes létszámot. Az ügyelet ugyanis már teljes műszaknak számít. A fideszes politikus szerint azonban eddig még nem született megnyugtató eredmény, az ÁNTSZ még nem döntött.

Cseh Ildikó, az ÁNTSZ regionális tiszti főgyógyszerésze az MTI-nek elmondta: valóban van ügyük a szegedi ügyeleti rendszert illetően, de mivel az folyamatban van, erről jelenleg nem nyilatkozhat.
Döntés hamarosan várható, addig azonban a város nem marad ellátás nélkül, mert a jelenleg is ügyelő gyógyszertár ellátja a betegeket- tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását